Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na hlavním tahu z Hradce do Jičína se postaví kruhový objezd. Zkomplikuje dopravu kolem Hořic

Na obchvatu Hořic a současné silnici I/35 je kvůli budoucí dálnici třeba vybudovat kruhový objezd. Ten vznikne na křižovatce s ulicí Antonína Rudla jen kousek za lávkou pro pěší ve směru na Jičín. Vjezd do města bude od poloviny března kompletně uzavřen, po hlavním tahu budou řidiči jezdit kyvadlově.

Zjednodušeně lze říct, že se uzavře jeden ze čtyř hlavních vjezdů do Hořic. Řidiči si budou muset najít náhradní trasu. A to buď Husovou, Táboritskou nebo Havlíčkovou ulicí. I proto se změní dopravní značení na některých křižovatkách uvnitř města. Například u Batalionu bude provoz řízen kyvadlově.  

„Nákladní doprava ve směru Dvůr Králové a Lázně Bělohrad bude po dobu uzavírek na silnici I/35 a II/300 v ul. A. Rudla směrována po silnici č. III/3002 ul. Havlíčkova, kde se u Penny Marketu napojí zpět na silnici II/300,“ vysvětluje v tiskové zprávě Jaroslav Šedivý z odboru dopravy na úřadu v Hořicích.  

Některých dílčích změn se dočkají i samotní chodci. Například přechod pro chodce v ulici Aloise Hlavatého se dočasně přesune.  

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky Hořice, Jičín, doprava, silnice, kruhový objezd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hlavním tahu z Hradce do Jičína se postaví kruhový objezd. Zkomplikuje dopravu kolem Hořic  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.