Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V hradeckém kraji se do protestu zapojili zemědělci s 250 až 300 kusy techniky

, aktualizováno 22. února 2024, 13:30

V Královéhradeckém kraji se dnes dopoledne do protestu proti zemědělské politice Evropské unie zapojili farmáři s 250 až 300 traktory a další zemědělskou technikou. Na silnice vyrazili ve všech pěti okresech kraje mezi 10:00 až 12:00. Podle policie byla doprava v místech jízdy zemědělských strojů zpomalená, ale plynulá a bez komplikací.

"Řidiči mohli v bezpečných místech předjíždět," řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Zemědělci jeli například po silnicích mezi Hradcem Králové a Jičínem nebo z Trutnova na hraniční přechod v Královci.

Hlavní protest se odehrál na hraničním přechodu do Polska v Náchodě. Asi 50 traktorů a dalších strojů najelo po 10:00 před přechod. Stroje zemědělci odstavili v pravém silničním pruhu ve směru do Polska a v pruhu ve směru od přechodu. Další tři pruhy k hranicím a od hranic zůstaly volné. Doprava přes přechod omezena nebyla. Kolem 11:30 přechod postupně během deseti minut farmáři opustili a rozjeli se domů.

Protestem chtějí dát zemědělci najevo nesouhlas s agrární politikou Evropské komise. Protest se dnes konal po celé ČR a v jeho čele stojí Agrární komora České republiky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jakub Bartoš

Štítky ČR, EU, Polsko, zemědělství, demonstrace, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradeckém kraji se do protestu zapojili zemědělci s 250 až 300 kusy techniky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.