Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Řidič se pokusil ujet policejní hlídce. Vzdal se až ve chvíli, kdy na něj několik policistů mířilo zbraní

V poutech skončil osmadvacetiletý řidič, kterého se v Náchodě rozhodla zkontrolovat policejní hlídka. Problém byl v tom, že byl pod vlivem alkoholu, drog, se zákazem řízení, a ještě v kradeném autě Renault Thalia. To si vypůjčil v nedalekém Rychnově nad Kněžnou.

„Hlídce přišlo vozidlo svou jízdou podezřelé. Proto se ho rozhodla zkontrolovat,“ uvedla na webu policie mluvčí Lucie Konečná. Hned jak si řidič hlídky všiml, sešlápl plyn a začal ujíždět. K dopravní hlídce dvou policistek se následně připojila i hlídka obvodních policistů a hlídka pohotovostního a eskortního oddělení.  

„Muže se nakonec podařilo zadržet za pomocí donucovacích prostředků za obcí Velký Třebešov,“ uvedla mluvčí. Vzdal se až ve chvíli, kdy ho policisté s namířenou zbraní vytáhli z auta.  

  

Lustrací policie zjistila, že má do ledna roku 2025 vyslovený zákaz řízení. Kromě toho byl pod vlivem. Zkouška opakovaně ukázala hodnotu 0,6 promile alkoholu v dechu. Rovněž mu vyšel pozitivní i test na drogy, konkrétně na látky amfetamin/metamfetamin. 

„Muži tak nyní hrozí za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněné užívání cizí věci, až dvouletý trest,“ dodává mluvčí.  

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky zbraň, policie, YouTube, Velký Třebešov, krimi, doprava, video

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič se pokusil ujet policejní hlídce. Vzdal se až ve chvíli, kdy na něj několik policistů mířilo zbraní  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.