Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Výluka na trati mezi Trutnovem a Červeným Kostelcem potrvá dva pracovní týdny

Stavební práce přeruší na dva pracovní týdny železniční dopravu na hlavní trati mezi Trutnovem a Červeným Kostelcem na Náchodsku. Výluka bude ve dnech 26. února až 1. března a 4. až 8. března, a to vždy mezi 7:20 a 15:30. Opatření se dotkne především rychlíku Krakonoš a spěšných vlaků na lince Svoboda nad Úpou – Hradec Králové. Vlaky nahradí autobusy.

"Náhradní autobusová doprava bude organizována podle výlukového jízdního řádu. Zavedeny budou dvě linky náhradní autobusové dopravy," uvedl Filip Medelský z Českých drah.

Autobusy náhradní autobusové linky Z budou vyjíždět zhruba o deset minut dříve než autobusy linky R a budou zastavovat na zastávkách i ve Velkých a Malých Svatoňovicích. "Autobusy linky R staví v zastávkách Trutnov hlavní nádraží, Trutnov-Poříčí, Rtyně v Podkrkonoší, autobusová stanice a Červený Kostelec. Náhradní autobusová doprava za ranní osobní vlak Os 5104 Jaroměř – Svoboda nad Úpou bude mimořádně zastavovat i na zastávce Suchovršice," uvedl Medelský.

V souvislosti s výlukou by cestující měli počítat i s omezením některých služeb. V autobusech náhradní autobusové dopravy bude omezena přeprava jízdních kol, z kapacitních důvodů se přednostně budou přepravovat kočárky, uvedl dopravce.

Podrobnosti k výluce jsou uvedené ve výlukových jízdních řádech, aktuální jízdní řády lze najít také v aplikaci Můj vlak, ve vyhledávači spojení na www.cd.cz nebo v sekci Omezení provozu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto orglend | Pixabay

Štítky ČR, železnice, stavby, výluka, Trutnovsko, Náchodsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výluka na trati mezi Trutnovem a Červeným Kostelcem potrvá dva pracovní týdny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.