Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nemocnice v Trutnově získá nové laboratoře a rehabilitaci. Rozšíření bude stát téměř 200 milionů

Oblastní nemocnice Trutnov bude mít nové laboratoře, hematologii a rehabilitaci. Vzniknou v novém objektu, který v nemocničním areálu nechá postavit Královéhradecký kraj za 169 milionů korun. V těchto dnech hejtmanství vybralo společnost, která bude mít stavbu na starosti. Šlo už o druhé výběrové řízení.

Nová budova pojme například sál pro odběr krve a plazmy, laboratoře, sklady i infuzní ambulanci. Kromě toho bude jeho součástí i takzvaná vodoléčba, fyzioterapie nebo elektroterapie.   

„Klienti trutnovské nemocnice se v nových prostorách dočkají mimo jiné deseti stanovišť na odběrovém sále, terapeutického pokoje pro příjem infuzí, masážních van, dvou cvičeben se závěsným rehabilitačním systémem nebo terapeutického laseru,“ uvedl v tiskové zprávě radní odpovědný za oblast zdravotnictví Zdeněk Fink (HDK). 

Nová budova vyjde hejtmanství na zhruba 141 milionů korun. Dalších 28 milionů bude stát nástavba a rekonstrukce pavilonu E, kde vzniknou provozně-technické prostory. Kompletně celou částku bude muset kraj zaplatit z vlastní kapsy. Vezme je z fondu rozvoje a reprodukce.  

Právě cena v minulosti přístavbu nové budovy odložila. Během prvního výběrového řízení hejtmanství nesouhlasilo s nabízenou cenou. „V současné chvíli je provedeno založení nového objektu a vystavěna konstrukce prvního nadzemního podlaží včetně stropu. Připravena je také kanalizace a rozvody elektřiny pod objektem. Zahájení stavebních prací předpokládáme v březnu,“ informoval ve zprávě první náměstek hejtmana pro investice, IT a inovace Pavel Bulíček (Piráti). 

Přístavba nové budovy a rekonstrukce části pavilonu E je další etapou modernizace Oblastní nemocnice Trutnov. Už před čtyřmi lety Královéhradecký kraj dokončil rekonstrukci pavilonu oddělení lékařské mikrobiologie a imunologie. Ve druhé etapě zahájil demolici pavilonů B a C, na jejichž místě nový objekt vzniká. 

Oblastní nemocnice Trutnov spadá pod Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje, a. s., jehož výhradním a jediným vlastníkem je Královéhradecký kraj. Nemocnice pečuje nejen o obyvatele Trutnovska, ale také o velké množství rekreantů navštěvujících tuto část Krkonoš po celý rok. 

Ohodnoť článek

Foto ZHKHK

Štítky laboratoř, Královéhradecký kraj, Trutnov, pavilon, okres Trutnov, rekonstrukce, Oblastní nemocnice Trutnov a.s., zdravotnictví, Zdeněk Fink, Pavel Bulíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Trutnově získá nové laboratoře a rehabilitaci. Rozšíření bude stát téměř 200 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.