Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hradec Králové založil Destinační společnost Hradecko. Má nakopnout cestovní ruch ve městě

Hradec Králové založil takzvanou Destinační společnost Hradecko, která má výrazně pomoct s cestovním ruchem v krajské metropoli. Fungovat začne od července. Kromě města jsou členy například Hradecká kulturní a vzdělávací společnost, hotel Aldis, hotel Nové Adalbertinum nebo Archeopark Všestary.

„Naší společnou motivací pro založení této organizace je koordinovaná podpora cestovního ruchu, a to nejen na území našeho města, ale s přesahem do celého hradeckého regionu. Společně chceme tvořit zajímavé projekty, které přispějí k dlouhodobému rozvoji a zvýšení úrovně cestovního ruchu,“ uvádí v tiskové zprávě náměstkyně Ilona Dvořáková.  

Nová Destinační společnost Hradecko se má zaměřit především na zvýhodnění Hradce Králové a jeho okolí v konkurenčním boji na poli cestovního tuchu. „Bude i platformou pro zastupování, prosazování a hájení zájmů svých členů, kteří, věříme, že budou přibývat,“ popisuje ve zprávě zvolená předsedkyně správní rady založeného spolku Martina Saláková Šafková

Společnost má podle radnice fungovat z členských příspěvků. Dostane také část peněz získané z místního poplatku za pobyt. Ten krajská metropole zvedla na 40 korun za noc. 

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky Královéhradecký kraj, cestovní ruch, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové založil Destinační společnost Hradecko. Má nakopnout cestovní ruch ve městě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.