Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pro hradecký kraj stále platí vysoký stupeň nebezpečí. Meteorologové varují před povodněmi

V Královéhradeckém kraji stále platí varování meteorologů před povodněmi. V České republice jde o jediný kraj, kterého se výstraha týká celého. A to i přesto, že se průtok na řekách v regionu zklidnil. Dnes dopoledne byl první stupeň hlášen na sedmi místech.

Nízký stupeň nebezpečí Český hydrometeorologický ústav vyhlásil na Hradecku, Jičínsku a Rychnovsku. Vysoký stupeň je v současné době na Hradecku a také Náchodsku. Platí do odvolání.  

„V průběhu čtvrtka 8. února očekáváme pokračování vzestupů hladin v povodí horní Otavy. Nárůst průtoků už by neměl být tak rychlý jako v noci ze středy na čtvrtek, přesto stále hrozí překročení 2. SPA a je potřeba počítat i s malou pravděpodobností dosažení stavu ohrožení,“ uvádí meteorologové na svém webu.  

Realita však není natolik vážná. V půl jedenácté bylo na tocích v Královéhradeckém kraji vyhlášeno sedm prvních stupňů, tedy bdělost. Šlo například o Cidlinu u Nového Bydžova a Jičína, Labe u přehrady Les království nebo Metuji u Krčína.  

Hladiny řek na východě Čech vzedmuly silné deště v noci na pondělí. Řeky na několika místech vystoupaly až na třetí povodňové stupně. Větší škody záplavy nezpůsobily. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Přehrada Les Království

Štítky Královéhradecký kraj, povodeň, Česko, okres Jičín, Český hydrometeorologický ústav, okres Rychnov nad Kněžnou, okres Náchod, Otava, Cidlina, Nový Bydžov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro hradecký kraj stále platí vysoký stupeň nebezpečí. Meteorologové varují před povodněmi  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.