Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Protest polských zemědělců může v pátek zkomplikovat dopravu v Náchodě

Protest polských zemědělců by mohl v pátek zkomplikovat dopravu v Náchodě. Poláci ve městě Kudowa-Zdrój, které leží hned za hraničním přechodem v Náchodě, hodlají traktory zpomalit dopravu. Úplně zablokovat provoz by ale neměli. Přes přechod v Náchodě vede silná tranzitní kamionová doprava.

Ve městě Kudowa-Zdrój by mělo v pátek deset až 15 traktorů opakovaně jezdit mezi čerpacími stanicemi BP a Circle K. Úsek je dlouhý asi 1,7 kilometru.

Další protest polských zemědělců bude v Klodzku, která je od náchodského hraničního přechodu asi 40 kilometrů. "V Klodzku bude mít protest charakter odstavení 65 traktorů u krajnice. Stroje budou částečně zasahovat do jízdního pruhu a bude nutné v místě zpomalit," řekla mluvčí náchodské radnice Nina Adlof.

Polští zemědělci z odborového svazu Solidarita na pátek plánují generální stávku spojenou s blokádou hraničních přechodů mezi Polskem a Ukrajinou. Připojují se tak k podobným protestům po celé Evropě. Svaz Solidarita také uvedl, že kromě blokády hraničních přechodů mezi Polskem a Ukrajinou plánuje v období od 9. února do 10. března také jednorázové blokády silnic po celém Polsku.

Zemědělci v Německu, Francii a dalších evropských zemích v posledních dnech protestují proti omezením, která na ně kladou opatření Evropské unie v boji proti klimatickým změnám, rostoucím nákladům i podle nich nepoctivé konkurenci ze zahraničí. Polští zemědělci si stěžují zejména na negativní důsledky dovozu levných potravin ze sousední Ukrajiny, napsala agentura Reuters.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Náchod

Štítky ČR, Polsko, demonstrace, zemědělství, automobilová, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Protest polských zemědělců může v pátek zkomplikovat dopravu v Náchodě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.