Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Za napadení učitelky v Náchodě dal soud ženě prospěšné práce a úhradu újmy

Za fyzické napadení učitelky na základní škole v Náchodě dnes dal soud matce žáka trest 260 hodin obecně prospěšných prací. Učitelce má za nemajetkovou újmu a újmu na ušlém výdělku zaplatit 57.576 korun. Obžalovaná při zahájení dnešního jednání učinila prohlášení viny. Soud tak k dokazování nepřistoupil a ženě za ublížení na zdraví a výtržnictví uložil trest. Pro možné odvolání proti uloženému trestu si obžalovaná ponechala lhůtu. Státní zástupce se odvolání vzdal.

Sedmatřicetiletá obžalovaná loni v říjnu ve vestibulu školy napadla učitelku, když jí jednou rukou uchopila za vlasy a trhla hlavou a druhou udeřila mezi lopatky. Část vlasů jí z hlavy vytrhla. "Poškozenou napadla zezadu a začala ji častovat vulgarismy, v čemž pokračovala i vůči ředitelce školy a dalším pedagogům. Stalo se to před prvňáčky, děti byly vystaveny stresu, plakaly," uvedl státní zástupce Vladimír Štěpánek.

Matka přišla do školy kvůli tomu, že učitelka v hodině tělocviku jejího syna chodícího na první stupeň údajně necitlivě trefila míčem do ruky. Ačkoliv měla ve škole dohodnutou schůzku, přišla do školy o několik dní dříve a učitelku napadla. Učitelka utrpěla blok páteře a psychickou újmu. V pracovní neschopnosti byla přes dva týdny. Následky na psychice a bolestmi páteře učitelka podle své zmocněnkyně trpí dodnes.

Loni náchodský soud obžalovanou trestním příkazem potrestal 300 hodinami obecně prospěšných prací a zaplacením nemajetkové újmy a náhrady platu. Obžalovaná s trestem nesouhlasila a podala proti němu odpor, takže se případem dnes soud zabýval v hlavním líčení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, soud, školy, Náchodsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za napadení učitelky v Náchodě dal soud ženě prospěšné práce a úhradu újmy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.