Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Městská policie Hradce Králové začíná používat novou aplikaci. S volajícím se spojí videohovorem

Městská policie Hradec Králové začíná od 1. února používat aplikaci Portál Bezpečí. Pomocí ní se operační důstojník dostane do telefonu volajícího. Kromě toho, že zjistí jeho přesnou polohu, může použít i kameru. Volající vždy musí povolit přístup a být připojený k internetu.

„Díky ní a ve spolupráci s volajícím bude mít městská policie možnost ihned monitorovat situaci a urychlit další možnosti řešení. Jedná se tak o další z několika kroků, kterými se neustále snažíme zvyšovat bezpečí v našem městě,“ uvádí v tiskové zprávě primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová (HDK). 

Přístup k poloze a ke kameře telefonu musí volající nejprve povolit. To udělá pomocí SMS zprávy, kterou mu operační důstojník může poslat. Jakmile to udělá, dostane se městská policie k záběrům z kamery telefonu a spustí se chat pro případný překlad pro zahraniční volající. Kromě toho může volající sdílet i snímky z fotoaparátu nebo přímo galerie. Tento materiál pak operační pracoviště může předat kolegům v terénu, kteří jedou na místo.  

Aplikace městské policii pomůže i s přesnou lokalizací volajícího. Navíc může sledovat jeho trasu i za předpokladu, že je v pohybu. „Rozrušení volající někdy nedokážou dobře popsat, kde se nacházejí, zatímco údaje z aplikace jsou zcela přesné. Vizuální přenos zase pomůže udělat si představu o dění na místě. Pořízený záznam může posloužit jako velmi cenný důkaz,“ uvádí ve zprávě ředitel Městské policie Hradec Králové Martin Žďárský

Vývojářem aplikace je společnost Medical Information Technologies, která vytvořila například aplikaci Záchranka. Hradec Králové však není prvním městem, které podobnou aplikaci využívá. Od začátku roku pomáhá například strážníkům v Trutnově.  

Ohodnoť článek

Foto MMHK

Štítky obecní policie, Hradec Králové, videokamera, Portál Bezpečí, SMS, zpráva, městská, strážník, bezpečnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská policie Hradce Králové začíná používat novou aplikaci. S volajícím se spojí videohovorem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.