Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

C.S.Cargo koupilo firmu Pumr&Ryba. Ta se zaměřuje na přepravu sypkých hmot

Přední česká dopravní a logistická společnost C.S.Cargo z Jičína v závěru loňského roku koupila dopravní společnost Pumr&Ryba, Transport-Spedition z Lázní Bělohrad na Jičínsku. Firma Pumr&Ryba se zaměřuje na přepravu sypkých materiálů. V tiskové zprávě to dnes uvedla společnost C.S.Cargo. Hodnotu transakce nezveřejnila. Jediným vlastníkem bělohradské firmy byl podnikatel Zbyněk Ryba, do roku 2010 byl jejím společníkem také podnikatel Martin Pumr.

"Akvizice rozšíří vozový park a přepravní služby společnosti C.S.Cargo zejména v oblasti mezinárodní přepravy sypkých materiálů," uvedla C.S.Cargo. Firma Pumr&Ryba disponuje flotilou speciální silo návěsů přepravujících nejrůznější druhy sypkých materiálů. Jde například o gumárenské saze, granuláty či rašelinu, potravinářské výrobky a suroviny, jako jsou mouka a cukr. V roce 2022 firma Pumr&Ryba vykázala tržby 112 milionů korun a zisk 13 milionů korun.

V následujících měsících se bělohradská společnost začlení do struktury skupiny C.S.Cargo vlastněné fondem Tuffieh, za nímž stojí podnikatel Jan Blaško. "Věříme, že tato akvizice přinese pestrost do našich přepravních služeb a společně s našim novým partnerem zajistíme klientům flexibilitu a komplexnost," uvedl v tiskové zprávě generální ředitel skupiny C.S. Cargo Aleš Willert.

Skupina C.S.Cargo patří mezi přední středoevropské firmy poskytující silniční, leteckou a námořní dopravu včetně logistických služeb. Mezi její zákazníky patří firmy z automobilového průmyslu, potravinářství, stavebnictví, elektroniky a maloobchodu.

V roce 2022 skupina zvýšila provozní zisk zhruba o 15 procent na 548,4 milionu korun. Tržby společnosti vzrostly meziročně o 31 procent na 7,6 miliardy korun, vyplývá z výroční zprávy zveřejněné ve Sbírce listin. Výsledky ovlivnil nárůst cen pohonných hmot v souvislosti s válkou na Ukrajině a také rostoucí inflace.

C.S.Cargo působí prostřednictvím svých dceřiných společností v České republice, na Slovensku a v Polsku. V roce 2022 skupina zaměstnávala průměrně 1457 lidí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto CSCARGO a.s. CZ

Štítky ČR, doprava, služby, C.S. Cargo, Pumr&Ryba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

C.S.Cargo koupilo firmu Pumr&Ryba. Ta se zaměřuje na přepravu sypkých hmot  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.