Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Rodinný dům po nočním požáru ve Dvoře Králové nad Labem by měl prohlédnout statik

Důležité je, že se nikomu nic nestalo. Desítky hasičů zasahovaly ve Dvoře Králové nad Labem v Seifertově ulici při požáru rodinného domu. Do rána místo hlídali dobrovolní hasiči.

Plameny se v noci zakously do rodinného domu ve Dvoře Králové nad Labem. Situaci nenahrávala skutečnost, že objekt byl součástí řady šesti domů. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu. Podle prvních oznámení byly v oknech viditelné plameny a valil se ven černý dým.

Hasiči prováděli hasební zásah, zároveň odpojili dům od elektrické energie i plynu a silně zakouřené prostory odvětrávali. V řadě domů se na jedné straně od zasaženého objektu nachází kancelářské prostory, dům na druhé straně byl obydlený. "Jednotky prováděly průzkum, zda se v zasaženém prostoru nebo přiléhajících objektech někdo nenachází, objekty byly buď prázdné nebo nebyli obyvatelé požárem ohroženi," uvedla na webu hasičů mluvčí Martina Götzová.

Požár se podařilo hasičům lokalizovat těsně po jedenácté hodině večerní, dále pokračovali zasahující v dohašování ohnisek a rozebírání hořlavého materiálu. Asi dvacet minut po půlnoci ohlásil velitel zásahu likvidaci požáru. Do ranních hodin se pak na požářišti vystřídali na dohlídku dobrovolní hasiči. Při události nebyl nikdo zraněn.

Příčinu vzniku požáru zjišťují nyní vyšetřovatelé. Škoda byla předběžně vyčíslena na jedena a půl milionu korun. V požárem zasaženém domě došlo k prohoření stropů, majiteli byla doporučena kontrola statikem. Uchráněné hodnoty představují asi šest milionů korun.


 

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, HZS, rodinný dům, hasič, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodinný dům po nočním požáru ve Dvoře Králové nad Labem by měl prohlédnout statik  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.