Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kde na východě Čech bruslit? Moderní jsou venkovní kluziště, alternativu nabízejí stadiony

Počasí posledních několika dní lákalo k bruslení pod širým nebem. Na východě Čech je hned několik příležitostí. Alternativu nabízí i některá města se svým veřejným bruslením ve svých zimních halách. Kde si na východě Čech zabruslit?

Venkovní bruslení 

Nejvýše položené kluziště v ČR 

Například skiareál Malá Úpa nabízí nejvýše položené kluziště v České republice. Lidé tady mohou bruslit každé odpoledne kromě neděle. Provozovatelé také lákají na večerní bruslení, které je vždy v úterý, čtvrtek a také pátek. Na místě je i půjčovna.  

Hradec Králové 

Další veřejné brusliště s umělou plochou je v těchto dnech i na Masarykově náměstí v Hradci Králové. Jde o stejné kluziště, které bylo součástí vánočních trhů na Velkém náměstí. Od února jej pak bruslaři budou moci vyzkoušet také v blízkosti nového fotbalového stadionu v Malšovicích, kde by mělo setrvat až do konce března. K dispozici je všem návštěvníkům zdarma. 

Kluziště pod obry v Hostinném  

Dalším netradičním kluzištěm na východě Čech je ledová plocha na náměstí v Hostinném. Lidé ji najdou přímo pod věží s obry a před místním infocentrem. Vstup je na vlastní nebezpečí a zdarma. Pro místní i turisty kluziště připravili hasiči ve spolupráci s pracovníky technických služeb.  

Některá venkovní kluziště mohou mít v těchto dnech problém s teplotami. Není proto vyloučené, že omezují svůj provoz. Proto je tu celá řada měst, která nabízí alternativu v prostorách svých zimních stadionů.  

Vnitřní veřejné bruslení  

Například v Hradci Králové se termíny veřejného bruslení lidé dozví na webu místního hokejového klubu. V současné době se počítá s víkendem 27. a 28. ledna na ledě v malé hale. Za hodinu a půl bruslení se platí 60 korun. Děti do deseti let, doprovod nebo žáci základních škol mají slevu.  

O něco častější je například veřejné bruslení v Trutnově. V některých hodinách je možné dorazit i s hokejkami. Lidé však opět musí počítat, že si za čas strávený na ledě zaplatí. Cena je však stejná jako v krajské metropoli.  

Ve středu, neděli a dvakrát během soboty nabízí veřejné bruslení i město Jičín. Kromě dvouhodinového bruslení za 80 korun je k dispozici i broušení bruslí nebo možnost rezervace ledové plochy pro bruslení škol.   

Své bruslařské dovednosti mohou lidé vyzkoušet i v Náchodě. Rozpis veřejného bruslení je k dispozici na webu města. Většinou jde o sobotní a nedělní odpoledne. Na tamním stadionu je k dispozici i půjčovna bruslařského vybavení.  

V Rychnově nad Kněžnou lidé mohou na veřejná bruslení vždy v úterý, čtvrtek, a během víkendů. Kromě toho jsou na soboty připravená speciální diskobruslení od 21:00 do 23:00. 

Ohodnoť článek

Foto manfredrichter | Pixabay

Štítky bruslení, Česko, Hradec Králové, Malá Úpa, Malšovice, Trutnov, Jičín, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kde na východě Čech bruslit? Moderní jsou venkovní kluziště, alternativu nabízejí stadiony  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.