Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Základní škola Sever v Hradci Králové bude mít novou jídelnu i kuchyň

Hradec Králové hledá projektanta, který by navrhl proměnu části Základní školy sever. Radní už schválili zadávací podmínky a vyspání výběrového řízení.

Město Hradec Králové plánuje rekonstrukci části Základní školy Sever v Lužické ulici. Proměnou projde jídelna a kuchyně, nové budou rozvody kanalizace, vody, tepla i elektřiny, vyměněny budou podlahy i podhledy a dodáno nové odvětrávání. Projektová dokumentace by měla mimo jiné zahrnovat i posouzení současného stavu kuchyňského vybavení a návrh na jeho obměnu, doplnění a uspořádání.

Projektanta chce město vysoutěžit ještě v zimě, v průběhu roku by pak měla být dokončena projektová dokumentace a vydáno stavební povolení. Samotná rekonstrukce by tak mohla začít v průběhu příštího roku.

„Školství v Hradci Králové je na velmi dobré úrovni, je ale třeba pravidelně investovat do zázemí a zařízení jednotlivých škol. Musíme postupovat systematicky, proto se všemi řediteli vždy konzultujeme, jaké jsou jejich individuální požadavky a co je třeba vyřešit přednostně. Byť je možné obecně konstatovat, že hradecké školy mají kvalitně vybavené kuchyně a školní jídelny, tak právě u ZŠ Sever je třeba tuto oblast zlepšit,“ popisuje v tiskové zprávě primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová.

Cenu projektové dokumentace určí až výběrové řízení, město ale počítá, že by neměla přesáhnout 1,3 milionu korun. Generální oprava kuchyně v ZŠ Sever ale není jedinou investicí do školství v letošním roce. „Když nepočítáme běžné údržbové práce ve školách, které během letních prázdnin provádí technické služby, chtěli bychom začít s přípravou stavebních prací v ZŠ SNP, ZŠ A MŠ Malšova Lhota, MŠ Pohádka i MŠ Kamarád ve Veverkově ulici,“ dodává náměstek Lukáš Řádek.

Ohodnoť článek

Foto Město Hradec Králové

Štítky , škola, Sever, Hradec Králové, projektant

Základní škola Sever v Hradci Králové bude mít novou jídelnu i kuchyň  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.