Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na koleje v Hradci Králové někdo nastražil kamení. Narazil do nich vlak plný lidí

Policie vyšetřuje případ obecného ohrožení a pátrá po pachateli, který na koleje u zahrádkářské kolonie Červený Dvůr v Hradci Králové umístil kamení. Do něho narazil vlak, který jel rychlostí kolem sto kilometrů v hodině. Hasiči museli evakuovat zhruba tři desítky cestujících.

„Ke zranění cestujících, strojvedoucího ani průvodčího nedošlo. Hasiči evakuovali padesátku cestujících, z nichž 30 převezli na nádraží, ostatní odešli pěšky do svých domovů,“ uvedla na policejním webu mluvčí Iva Kormošová.  

Neznámý pachatel musel dát kamení na koleje v sobotu 20. ledna mezi 18:41 a 18:52. Poté do nich narazil osobní vlak jedoucí z Pardubic do Hradce Králové. Podle zprávy policie jel vlak rychlostí 100 kilometrů v hodině. Po střetu se strojvedoucímu podařilo zastavit na 850 metrech.  

Škoda na vlaku byla vyčíslena na 50 tisíc korun. „Policisté řeší případ jako trestný čin obecné ohrožení, za což pachateli hrozí trest odnětí svobody na tři až osm let,“ uvedla Kormošová. Policie nyní prosí veřejnost, která by mohla poskytnout jakékoli informace, aby zavolala na linku 158. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky vlak, doprava, kamení, pátrání, policie, krimi, Hradec Králové, Pardubice, škoda, trať

Na koleje v Hradci Králové někdo nastražil kamení. Narazil do nich vlak plný lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.