Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Parkoviště na Šerlichu znovu o víkendu praskalo ve šveh, policie měla dost práce

Kdo nepřijede k Šerlichu brzy ráno, tak v pozdějších hodinách už nemá šanci zaparkovat. Parkoviště v horském sedle u Šerlichu v Orlických horách v sobotu i v neděli zaplnila auta turistů a lyžařů, policisté museli řídit dopravu.

Obtížná situace byla i v dalších zimních střediscích v Krkonoších a Orlických horách, policisté provoz regulovali i ve Špindlerově Mlýně a na Pomezních boudách. "Po patnácté hodině se návštěvníci začali vracet domů, doprava byla plynulá," uvedla mluvčí krajské policie Iva Kormošová.

Parkoviště v horském sedle mezi Šerlichem a Velkou Deštnou, kudy prochází důležitá silnice II/311 Deštné - Orlické Záhoří, se zaplnila dnes před 09:00. Horské sedlo je vyhledávaným místem nástupu na hřebenové turistické trasy. Parkoviště má nedostatečnou kapacitu. Když se zaplní, řidiči se pokoušejí zaparkovat na místech, kde nemají, podél tranzitní silnice, což může blokovat průjezd autobusů, vozidel silničářů, ale i složek integrovaného záchranného systému.

Na Šerlich kromě masy běžkařů a pěších turistů vyrážejí v posledních letech stále častěji i sjezdaři, kteří z šerlišského sedla míří ke sjezdovkám v nedalekém polském středisku Zieleniec. Policie radí, aby lidé, kteří jedou o víkendech autem na hřebeny v okolí Šerlichu, nechali vozidlo zaparkované v Deštném a odtud využili kyvadlovou autobusovou dopravou.

Na horách v Královéhradeckém kraji se tento týden po návratu mrazivého počasí opět zlepšily podmínky pro lyžování, lyžařská střediska rozšířila provoz. Zlepšily se i podmínky pro běžkaře na hřebenech hor.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky ČR, policie, automobilová, rekreace, počasí, Krkonoše, Orlické hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkoviště na Šerlichu znovu o víkendu praskalo ve šveh, policie měla dost práce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.