Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dítě uteklo před plameny po žebříku, přistavili ho sousedé

Sousedé zachránili z hořícího domu dítě, přistavili k balkonu žebřík a dítě po něm slezlo do bezpečí. Požár zničil rodinným dům ve Voděradech na Rychnovsku. Škoda je přibližně milion korun.

Do části Uhřínovice zamířilo pět jednotek hasičů, ohlášen byl požár v rodinném domě. Po svém příjezdu hasiči zjistili, že požárem je kompletně zasažena jedna místnost, všechny další okolní prostory celého domu byly zakouřené a poškozené zplodinami hoření.

Ještě před příjezdem jednotek na místo se podařilo lidem z okolí zachránit nezletilou osobu, která se v domě v době požáru nacházela. Přes houstnoucí kouř se nemohlo dítě dostat domem ven a zůstalo na balkóně, kam mu přistavěli lidé žebřík, po kterém slezlo dolů. Sanitka ho převezla do nemocnice.

Hasiči vedli hasební zásah vnějškem budovy oknem i vnitřkem, lokalizaci hlásil velitel zásahu před 11. hodinou. Dále musely jednotky vynosit všechen materiál ze zasažené místnosti, který ještě venku ochladily vodou. Svou činnost ukončili hasiči po 13. hodině, majitelům byla nařízena dohlídka nad požářištěm do dnešního rána.

Proč začalo hořet, to zjišťují vyšetřovatelé hasičů. Škoda byla předběžně odhadnuta na jeden milion korun, uchráněné hodnoty pak představují asi 4,5 milionu korun. Obyvatelům domu bylo zajištěno přes obecní samosprávu náhradní ubytování.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, hasiči, žebřík, Voděrady, HZS, ČR

Dítě uteklo před plameny po žebříku, přistavili ho sousedé  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.