Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Každé dva dny jeden strom. V minulém roce Dvůr Králové vysázel desítky nových stromů a keřů

Během loňského roku se ve Dvoře Králové nad Labem podařilo vysázet celkem 190 nových stromů a keřů. Část z nich vysadilo samo město, část výsadby byla podmínkou v rámci rekonstrukce Zborovské ulice.

Pracovníci Technických služeb města Dvora Králové nad Labem mají na kontě celkem 91 keřů a stromů. „Nejčastěji se jednalo o borovice, javory, jedle nebo okrasné třešně, z keřů o rododendrony,“ uvádí v tiskové zprávě Milan Šimek, šéf odboru životního prostředí. 

Tyto nové stromy jsou například na Benešově nábřeží, v Lipnici nebo v ulici 5. května. „Další jsme vysadili v Podharti, na Tyršově koupališti nebo také v Macharově ulici, v ulici Plk. Švece a na dalších místech,“ dodává Šimek.  

Kromě toho bylo třeba vysadit i několik stromů v rámci rekonstrukce Zborovské ulice. Jde o 23 třešní a 70 okrasných keřů, které tam dala sama společnost, která měla rekonstrukci na starosti.  

„V rámci náhradní výsadby pak pracovníci Lesů města Dvůr Králové nad Labem vysadili ještě novou lipovou alej u cesty k hájence, kde je 8 nových lip, a v lokalitě jsou i nové kaštanovníky, třešeň nebo jedle,“ dodává podrobnosti mluvčí radnice Miroslava Kameníková

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MUDK

Štítky strom, keř, Dvůr Králové nad Labem, třešně, rekonstrukce, Zborovská, zeleň, výsadba

Každé dva dny jeden strom. V minulém roce Dvůr Králové vysázel desítky nových stromů a keřů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.