Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Univerzita Hradec Králové vyhodnocuje všechna možná bezpečnostní rizika

Nedávná střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze přiměla školy po celé republice se zamyslet na tím, jak zvýšit bezpečnost v budovách. Univerzita Hradec Králové teď vyhodnocuje veškerá bezpečnostní rizika a chystá konkrétní kroky. V součinnosti s policií a odborníky na bezpečnost přijmeme adekvátní opatření.

Zpráva o střelbě na škole v Praze přišla v předvánočním čase jako blesk z čistého nebe. Střelec v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy na náměstí Jana Palacha zabil 13 lidí a čtrnáctá oběť zemřela později v nemocnici. Dalších 25 lidí bylo zraněno, část velmi těžce.

Tahle událost se už nesmí opakovat, shodují se všichni. "V součinnosti s policií a odborníky na bezpečnost přijmeme adekvátní opatření. Implementujeme efektivní nástroj včasného varování, kterým budeme, v případě probíhající krize, schopni varovat a komunikovat instrukce," potvrdil Hradecké Drbně mluvčí Univerzity Jakub Novák.

Zároveň Univerzita chystá i další kroky. "Zaměříme se na školení, workshopy a přednášky, které naše studující a zaměstnance UHK naučí zachovat se v krizových situacích. Zkrátka budeme tyto situace trénovat," dostal mluvčí UHK. Další důležitou oblastí, na kterou se škola zaměří, bude prevence prostřednictvím dostupnosti psychologické a terapeutické podpory pro studující, zaměstnance a zaměstnankyně Univerzity.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky UHK, riziko, bezpečnost, školení, kantor, ČR

Univerzita Hradec Králové vyhodnocuje všechna možná bezpečnostní rizika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.