Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vodohospodáři museli zvýšit odtok přehrady Les Království

Až do rána platí výstraha před vydatným deštěm, pod palbou mají být Krkonoše i Jizerské hory a Šumava. V tuto chvíli platí v Královéhradeckém kraji pouze jeden druhý povodňový stupeň na Cidlině v Jičíně.

Od včerejšího odpoledne do dnešního rána byly zaznamenány celoplošné dešťové srážky s úhrny mezi 15 až 50 mm, největší úhrny byly dosaženy v oblasti Orlických hor, ve vyšších horských polohách byly srážky sněhové, zhruba od třetí hodiny ranní již srážková činnost slábla.  "Došlo k vzestupu průtoků na většině sledovaných profilů, nejvíce bylo zasaženo Labe v profilu Vestřev, kde byl dosažen třetí stupeň povodňové aktivity V současnosti se v horních částech toků již vzestup zastavil," uvedl v tiskové zprávě mluvčí Povodí Labe Jiří Petr.

Na labské přehradě Les Království u Dvora Králové nad Labem vodohospodáři, jak uvedla ČTK, dnes ráno zvedli odtok na více než 60 metrů krychlových za vteřinu z přechozích 25 metrů krychlových za vteřinu. Hladina vody v přehradě od úterního večera stoupla téměř o tři metry.

S ohledem na ustávání srážkové činnosti neočekáváme další výrazný vzestup na zasažených profilech v horních částech toků,  vzestup průtoků se posune do středních částí toku s následně do Labe, kde  lze očekávat vzestup vodních stavů na úrovni 1.SPA.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Hejnice

Štítky Les Království, Vestřev, hladiny, ČR, déšť, počasí

Vodohospodáři museli zvýšit odtok přehrady Les Království  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.