Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policie vydala kalendář nevyřešených případů. Už dva roky pátrá po muži z Trutnovska

Úřad služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia vydal už tradičně kalendář, ve kterém připomíná případy, které policie zatím nebyla schopna vyřešit. Chce tak na jednotlivé skutky upozornit a poprosit o jakékoliv informace, které o nich lidé mohou mít. Za Královéhradecký kraj je v kalendáři Martin Luska, kterého policie pohřešuje od listopadu 2021.

Úřad ve spolupráci s krajskými ředitelstvími vybral z celé České republiky třináct vražd a jedenáct pátrání jak po zmizelých osobách, tak po identitě zemřelých. Policisté se inspirovali v zahraničí, kalendář vydali už v letech 2022 a 2023 a podle mluvčího Jakuba Vinčálka obě předchozí edice přinesly desítky cenných informací.  

„To dokazuje, že sebemenší poznatek může i po mnoha letech přinést zásadní průlom,“ konstatoval Vinčálek. 

Za Královéhradecký kraj je v kalendáři osmašedesátiletý Martin Luska z Prahy. Toho naposledy viděli 5. listopadu 2021 v obci Rudník na Trutnovsku. Tam byl na ozdravném pobytu pro seniory. „Během tohoto pobytu vykonával turistické procházky. Zejména v okolí Janských Lázní,“ stojí v kalendáři. Z jedné takové procházky se však nevrátil. Doposud o sobě nedal vědět a policie ho zatím nenašla.  

Martin je 165 centimetrů vysoký, střední postavy. Má rovné šedé vlasy, hnědé oči a dopadá na nohu. V době zmizení měl na sobě modrošedou bundu, modré manšestrové kalhoty a červené šněrovací boty.  

Kalendář rozdávali i ve věznicích po celé zemi a v pobočkách Probační a mediační služby. Pokud mají lidé jakékoliv informace k případům z kalendáře, mohou psát na e-mail kalendar@pcr.cz nebo volat na číslo 603191592. 

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, kalendář, pátrání, kriminalita, pomoc

Policie vydala kalendář nevyřešených případů. Už dva roky pátrá po muži z Trutnovska  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.