Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Rakušan poděkoval Náchodu za zrušení ohňostroje, kritici se do něj i města pustili

Pondělní osmnáctí hodina měl být datum, kdy se měla obloha nad Náchodem rozzářit ohňostrojem. Plán se ruší. Ministr vnitra Vít Rakušan za to městu poděkoval. Kritici na něm a městu nenechali nit suchou.

"Vedení města Náchoda v návaznosti na prosbu ministra vnitra rozeslanou všem městům a obcím v České republice rozhodlo o zrušení novoročního ohňostroje,Náchod se tak připojí ke zmírnění napětí ve společnosti, která je po násilných činech před letošními vánočními svátky hluboce otřesena. V neposlední řadě tím chceme vyjádřit solidaritu rodinám všech obětí, zmíněné události se dotkly mnoha lidí a potažmo každého z nás." uvedlo město na webových strankách a sociálních sítích.

Ministr vyzval radnice, aby upusili od běžných zvyků, které by zvyšovaly po masakru na Univerzitě Karlově v Praze naptěí ve společnosti. "Děkuji. Moc si cením rozhodnutí vedení města," napsal do komentářů na Facebooku ministr vnitra Vít Rakušan.

Zrušení ohňostroje se některých občanům vůbec nelíbí. Sociální sítě se hned zaplnily kritickými komentáři. Našli se ale i tací, kteří krok radnice chválí. "Nějak nechápu, jak může ohňostroj zvyšovat napětí. Podle mě ho tu zvyšuje jenom Rakušan," uvedl v diskusi na Facebooku města Karel Malý. "To se dalo čekat, že vedení našeho města opět bude za Hujery," napsal Karel Zahradník. "Nesmírně rozumná věc, petard je na Silvestra od inteligence ažaž a to Vám k tomu poděkuje každý chovatel domácího mazlíčka,"kvituje rozhodnutí Jarda Dušek.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky ohňostroj, Náchod, petardy, Rakušan, ČR, Nový rok

Rakušan poděkoval Náchodu za zrušení ohňostroje, kritici se do něj i města pustili  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.