Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

ROK 2024: V Hradci Králové vystoupí Ed Sheeran, v kraji začne stavba dalších úseků dálnic

Dvojkoncert britského zpěváka Eda Sheerana na konci července v Hradci Králové by měl patřit k hlavním událostem roku 2024 v Královéhradeckém kraji. Výrazně v příštím roce pokročí budování silniční sítě v kraji. V plánu je otevření obchvatu Jaroměře a zahájení staveb dalších úseků dálnic D11 a D35 a obchvatu Náchoda. Politickou událostí roku budou podzimní volby do krajského zastupitelstva. Kraj čekají také tradiční akce, jako třeba festivaly Rock for People a Trutnoff nebo hradecký divadelní festival Regiony.

Koncerty Eda Sheerana, který je považovaný za jednu z nejvýraznějších osobností současné světové popové hudební scény, budou na hradeckém letišti 27. a 28. července. Uskuteční se v rámci Sheeranova turné Mathematics tour. Naposledy Sheeran vystoupil v ČR v roce 2019 na letišti v pražských Letňanech.

Ed Sheeran přidal v Hradci Králové jeden koncert. První vyprodal

Koncert britského zpěváka Eda Sheerana, který bude 27. července 2024 na letišti v Hradci Králové, je vyprodaný. Produkční společnost FKP Scorpio proto přidala druhý samostatný koncert, a to o den později 28. července. Jako speciální host vystoupí...

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) by chtělo v závěru roku 2024 otevřít obchvat dvanáctitisícové Jaroměře na Náchodsku, který z města a z několika okolních vesnic odvede tranzitní dopravu ve směru z Hradce Králové na Náchod a Polsko. Stavba obchvatu za asi 900 milionů korun je nyní za polovinou, stavbaři především budují 457 metrů dlouhou estakádu přes Labe a přilehlé záplavové území.

Připravenou stavbu 21 kilometrů dlouhého úseku dálnice D11 z Trutnova ke státní hranici mínilo ŘSD původně zahájit letos 19. prosince. Výběr polské stavební firmy Budimex, která vzešla z tendru, ale napadlo sdružení Společnost D11 v čele se společností MI Roads. Předpokládané zahájení stavby se tak posunulo do roku 2024.

ŘSD hodlá v roce 2024 zahájit i stavbu 7,5 kilometru dlouhého úseku dálnice D35 ze Sadové na Hradecku po mimoúrovňovou křižovatku Plotiště u Hradce Králové. Od listopadu na stavbu trvá výběrové řízení. V závěru příštího roku by silničáři chtěli začít stavět obchvat dvacetitisícového Náchoda. V roce 2024 začne také přestavba důležité křižovatky Mileta na silničním okruhu Hradce Králové.

Obec Všestary a dva občané dali rozklad proti povolení D35 ze Sadové k Hradci Králové

Obec Všestary na Hradecku a dva občané napadli rozkladem stavební povolení pro úsek dálnice D35 ze Sadové po mimoúrovňovou křižovatku Plotiště u Hradce Králové. Jejich námitky se zejména týkají hluku z budoucí dálnice v místní části Bříza a...

Vedení Univerzity Hradec Králové (UHK) by se měl od 1. července ujmout současný děkan Přírodovědecké fakulty Jan Kříž. Rektorem jej akademický senát školy zvolil začátkem prosince, vlastní jmenování do funkce ještě musí učinit prezident Petr Pavel. Nynější rektor Kamil Kuča po dvou čtyřletých funkčních obdobích již kandidovat nemohl, v čele školy skončí k 30. červnu 2024.

Královéhradecký kraj bude v roce 2024 pokračovat ve stomilionových investicích do rekonstrukcí a obnovy nemocnic. Významné zlepšení zdravotní péče v kraji by měl přinést od roku 2022 budovaný pavilon onkologie, laboratoří a hematologie v Oblastní nemocnici Jičín. Pavilon za více než 690 milionů korun by mohl začít sloužit pacientům v prvním čtvrtletí roku 2024.

Kraj v září 2024 plánuje zahájit druhou etapu modernizace a dostavby náchodské nemocnice za více než 1,5 miliardy korun bez DPH včetně vybavení. Po druhé etapě přestavby bude veškerý provoz nemocnice soustředěn na jednom místě v takzvaném dolním areálu. Druhé etapě bude na jaře předcházet výstavba urgentního a centrálního příjmu, pro kterou nyní kraj soutěží zhotovitele.

Druhá etapa modernizace náchodské nemocnice má vyjít na 1,52 miliardy

Zastupitelé Královéhradeckého kraje dnes schválili financování druhé etapy modernizace a dostavby Oblastní nemocnice Náchod ve výši 1,52 miliardy korun bez DPH. Cena je včetně vybavení. V celkové částce nejsou ale zohledněny náklady na pořízení...

Příští rok by kraj chtěl zahájit také stavbu pavilonu urgentního příjmu a JIP v nemocnici Trutnov téměř za 338 milionů korun. Stavbaři by příští rok měli v Trutnově dokončit dostavbu budovy oddělení klinické biochemie a nástavbu provozně technického objektu. Pokračovat bude rozšiřování rychnovské nemocnice za 880 milionů korun.

Na léto se v kraji chystá několik tradičních hudebních festivalů. V termínu 12. až 15. června je na hradeckém letišti naplánován 28. ročník festivalu Rock for People. Jeho hlavními hvězdami budou americká pop-punková kapela The Offspring a britská kapela Bring Me The Horizon.

Ve dnech 7. až 10. srpna do Josefova u Jaroměře opět zamíří fanoušci tvrdé muziky na festival Brutal Assault. Multižánrový festival Trutnoff bude po svém loňském návratu to Trutnova v tradičním termínu od 22. do 25. srpna.

Příznivci divadla se sjedou 21. až 28. června do Hradce Králové na 29. ročník mezinárodního divadelního festivalu Regiony.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto redakce

Štítky ČR, správa, společnost, stavby, kultura, Královéhradecký, 2024

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rosmarine Nováková

Neměl být obchvat Jaroměře otevřen už v květnu 2024?

Neděle, 31. prosince 2023, 08:06Odpovědět

ROK 2024: V Hradci Králové vystoupí Ed Sheeran, v kraji začne stavba dalších úseků dálnic  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.