Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hradecká nemocnice vyměnila CT simulátor a speciální rentgen. Za přístroje zaplatila 50 milionů

Na konci roku 2023 vyměnila Fakultní nemocnice Hradec Králové několik svých přístrojů. Šlo například o CT simulátor nebo dvouprojekční rentgenový přístroj. Celková částka se vyšplhala na 58 milionů korun.

CT simulátor nemocnice v Hradci Králové vyměnila po 15 letech provozu. Za jeho náhradu zaplatila 28 milionů korun. Pomáhá především při přípravě radioterapií a lékaři na něm ročně udělají zhruba 1500 výkonů. „Nově pořízený přístroj díky použití moderních technologií umožní výrazné zkrácení délky vyšetření a zvýší i komfort pacientů,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí nemocnice Jan Špelda.  

Nový rentgen nahradil přístroj z roku 2012. Přístroj umožňuje provádět diagnostická vyšetření a vaskulární i nevaskulární intervence například při léčbě mozkových aneuryzmat. Nové zařízení navíc snižuje radiační zátěž na pacienty i personál při vyšetření.  

„Ve FN HK průběžně pokračujeme v obměně přístrojů za modernější typy, které nabízejí rychlejší a přesnější vyšetření pro pacienty a také lepší možnosti zobrazení pro zdravotníky a mnohé další technologické vymoženosti,“ uvedl ve zprávě ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové Aleš Herman

V těchto dvou případech jde o poslední výměnu přístrojového vybavení v letošním roce. Celkem v letošním roce investovala hradecká nemocnice do výměny vybavení přes 120 milionů korun.  

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky nemocnice, simulátor, rentgen, pacient, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Hradec Králové

Hradecká nemocnice vyměnila CT simulátor a speciální rentgen. Za přístroje zaplatila 50 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.