Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Požár kuchyně ve Svobodě nad Úpou měl způsobit domácí mazlíček

Na tyto vánoční svátky nebude v dobrém vzpomínat muž, který přišel o kuchyň. Hasiči vyjížděli k požáru do ulice 5. května ve Svobodě nad Úpou. Vypadá to, že viníkem je kočka.

Škodu dvě stě tisíc korun způsobil požár kuchyně bytu v bytovém domě ve Svobodě nad Úpou. Na místo vyrazily čtyři jednotky hasičů. Zakouřené prostory odvětrali pomocí přetlakové ventilace. V péči lékařů skončil majitel bytu. Zasahující hasiči se postarali nejen o likvidaci požáru, ale také vyhledali a přenesli do bezpečí v bytě chovaná zvířata, a to potkana, hada, andulky, kočky a psy. 

Protože se v bytě v době vzniku požáru nenacházela žádná osoba, zaměřil se vyšetřovatel hasičů po vyloučení technické závady spotřebičů právě na zvířecí podezřelé. Kočky a psi se totiž v bytě pohybovali volně.

Požár vznikl prokazatelně od zapnuté plotny sklokeramické desky, od té se pak vznítily plastové části nezapojené fritézy, která částečně do plotny zasahovala. Následně došlo k šíření požáru na digestoř a část kuchyňské linky. Za požárem tak stála zřejmě jedna z koček, která mohla cestou za stravou sepnout dotykové ovládání plotny.

Škoda je předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Kromě vybavení kuchyně poškozené samotným požárem je také škoda způsobená následnými zplodinami hoření. Včasným zásahem se však podařilo uchránit hodnotu celého domu, která se odhaduje na asi 20 milionů korun.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS KHK

Štítky Svoboda nad Úpou, kočka, požár, sporák, kuchyň, HZS

Požár kuchyně ve Svobodě nad Úpou měl způsobit domácí mazlíček  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.