Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Mezi oběťmi čtvrteční střelby je i mladá členka dobrovolných hasičů ve Velichovkách

Čtvrteční tragédie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy se přímo dotýká i východních Čech a Královéhradeckého kraje. Jednou z obětí je i mladá Anetka. Členka dobrovolných hasičů ve Velichovkách a nadaná tanečnice. Její nebližší přátelé uspořádali sbírku pro její rodinu.

„Jednou z obětí se stala Anetka. Milovaná dcera a ségra, usměvavá a za všech okolností vždy upřímná kamarádka a aktivní členka našeho sboru, našeho týmu,“ uvedl sbor dobrovolných hasičů ve Velichovkách na svém facebookovém profilu. 

 

Aneta nebyla jenom dobrovolnou hasičkou, ale také nadanou tanečnicí. Pravidelně navštěvovala taneční lekce v bývalé skupině Malaika. Její kamarádi si ji pamatují jako usměvavou holku, která byla vždy plná energie. 

„Anetka byla usměvavá kráska, kterou měli ve skupině všichni rádi. Vlastně když nad tím přemýšlím, tak jsem ji za ty roky nikdy neviděla naštvanou. Byla s ní legrace a když tančila, byla jako víla. Samotnou mě to úplně položilo, proto si vůbec nedokážu představit, jakou hrůzou si prochází její maminka a celá její rodina. Jako mámě se mi z té představy dělá úplně fyzicky špatně. V myšlenkách jsem stále s nimi,“ řekla Hradecké Drbně její kamarádka Markéta.  

Přátelé uspořádali veřejnou sbírku pro rodinu  

Nejbližší přátelé pro Anetku uspořádali finanční sbírku. Peníze mají pokrýt náklady na psychologickou pomoc, poslední rozloučení i nezbytné náklady na další životní cestu. 

„Ondra je můj kamarád a spolupracovník, jezdíme spolu na montáže. Je mladý, šikovný, pracovitý, sportuje, je dobrovolným hasičem, prostě správný kluk. Ondra a jeho blízcí, budou potřebovat jít dál. V této šílené tragédii toho budou řešit spoustu. A to poslední je, aby ještě museli shánět peníze,“ uvedl na profilu sbírky její zakladatel a kamarád Lukáš Zajíček

Čtenáři Hradecké Drbny mohou finančně přispět ZDE. V současné době je na transparentním účtu něco málo přes půl milionu korun. 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Velichovky, dobrovolní hasiči, střelba, Královéhradecký kraj, rodina, sbor dobrovolných hasičů, Drbna.cz

Mezi oběťmi čtvrteční střelby je i mladá členka dobrovolných hasičů ve Velichovkách  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.