Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pozorný policista zabránil ženě nasázet do bitcoinmatu stovky tisíc korun

Nepozornost lidí v předvánočním shonu nahrává podvodníkům. Naštěstí ne vždy se jim povede z lidí vymámit stovky někdy i miliony korun. Policista z Trutnova na poslední chvíli zabránil tomu, aby důvěřivá žena přišla o své úspory.

V uplynulých dnech policista obvodního oddělení z Trutnova vyrazil s rodinou na vánoční nákupy do jednoho pardubického obchodního domu. Manželka s dcerou se naplno věnovaly vánočním nákupům a on dle svých slov chodil po chodbě a čekal, až svou rodinu bude moci odvést zpět domů, když uslyšel ženský hlas: „ Mě ta dvoutisícovka tam nejde vložit“.

Jelikož se policista v rámci své činnosti věnuje právě šetřením podvodů, zbystřil a šel za ženou. Jednalo se o starší ženu, která v ruce držela mobilní telefon a vkládala své peníze do bitcoinmatu. Policista se ženy zeptal, zda má na lince bankéře a sdělil jí, že pokud tomu tak je, jedná se s největší pravděpodobností o podvod. Žena mu sdělila, že jí ráno zavolali z její banky s tím, že jí někdo „naboural“ účet a že musí veškeré své peníze vybrat a vložit do bitcoinmatu, do kterého již mimochodem „nasázela“ 20 tisíc korun.

Policista na nic nečekal, přivolal policisty z Pardubic a sdělil jim, co se tam odehrálo a také to, že má poškozená u sebe ještě velký obnos, který by bylo vhodné opět uložit na bankovní účet. Díky profesionálnímu a rychlému jednání trutnovského policisty se nakonec podařilo zachránit ženě i již vložených 20 tisíc korun. Velké poděkování patří právě policistovi, kterému ani v době mimo službu není lhostejné protiprávní jednání a všímá si lidí a dění okolo sebe.

Poškozená přivolaným mužům zákona dále sdělila, že jí dokonce podvodník přivolal do bydliště taxi službu, aby si byl zřejmě jistý, že se čin uskuteční. Nejprve jí řidič dovezl do banky, kde vybrala 300 tisíc korun a poté jí odvezl do obchodního centra k bitcoimatu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky bitcoin, podvod, policista, Pardubice, ČR, policie

Pozorný policista zabránil ženě nasázet do bitcoinmatu stovky tisíc korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.