Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Stovky tisíc lyžařů opět vyrazí lyžovat do zahraničí, většina ale zůstává v Čechách

Horké a velmi aktuální téma je lyžování u nás a v zahraničí. Na hory podle ACK ČR vyrazí ročně dva miliony Čechů, z toho 650 tisíc volí zahraniční skiareály.

Ve SkiResortu Černá Hora - Pec se za denní skipas zakoupený online platí 980 korun, oproti permanentce zakoupené na pokladně tak lyžař ušetří 110 korun. V nabídce je v sezoně až padesát kilometrů sjezdovek a cest na jeden skipas. Skiareál Špindlerův mlýn má v nabídce denní skipas koupený přes internet za 1270 korun, na pokladně stojí 1690 korun. Skiareál nabízí lyžování v pěti areálech, a to Svatý Petr, Medvědín, Hromovka, Horní Mísečky a Labská. Celkem v nabídce pi plném provozu 27 km sjezdových tratí.

Častou destinací, kterou volí Češi v zimě, je Rakousko. Lyžuje se v přepočtu za tisíc až dva tisíce korun. V těch méně známých střediscích, jako je třeba Turracher Höhe, se dá denní skipas sehnat za šedesát eur. Rolby tady pravidelně upravují 43 kilometrů sjezdovek. U Villachu se nachází Gerlitzen Alpe, tady denní skipas vyjde pro dospělého na 62 eur. Lyžaři tady sjíždí 52 kilometrů sjezdovek a 15 kilometrů freerideových tras. 

Nejvyšší ceny za denní skipas zaplatíte ve velkých a oblíbených skiareálech. Běžně tady skipas vyjde na 80 eur, napříkald v rakouském Arlbergu, Flachau či v Söldenu.

ANKETA České nebo zahraniční sjezdovky?

Celkem hlasovalo13 čtenářů

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem SkiResortu Černá Hora

Štítky ski, lyže, skipas, permanentka, online, české hory, ČR

Stovky tisíc lyžařů opět vyrazí lyžovat do zahraničí, většina ale zůstává v Čechách  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.