Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Desítky hasičů vyrazily k Borohrádku k požáru skládky

Desítky hasičů se sjely k Borohrádku, kde hořela skládka. Zaměstnanci se snažili pomoci ještě před příjezdem jednotek, ale situaci ještě zhoršili. Naštěstí se nikomu nic nestalo.

Na krajské operační a informační středisko bylo nahlášeno plamenné hoření štěpky na skládce v Borohrádku. Operační důstojník na místo zásahu vyslal jednotky z druhého stupně požárního poplachu.

Po příjezdu jednotek bylo průzkumem zjištěno, že jde o požár štěpky v rozsahu cca 500m3. Zaměstnanci se snažili štěpku rozhrnout a prolít před příjezdem hasičů, ta se naopak ještě více rozhořela.

Hasiči pomocí bagru rozhrabali štěpku a prováděli hašení dostatečným množstvím vody. Bylo zřízeno čerpací stanoviště na nedalekém Písníku Na Zamlýní. Velitel zásahu vyhlásil lokalizaci krátce po třetí hodině odpolední. Poté došlo k redukci sil a prostředků a snížení stupně požárního poplachu.

Zásah byl ukončen krátce po desáté hodině večerní. Velitel nařídil dohled pověřenému zaměstnanci firmy. Zásah probíhal ve spolupráci s HZS Pardubického kraje a jednotkami dobrovolných hasičů Pardubického kraje. Po dohodě s majitelem vyhodnotil vyšetřovatel příčin požáru jako beze škody. Příčinou vzniku požáru je samovznícení štěpky.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Borohrádek, hasiči, skládka, požár, ČR

Desítky hasičů vyrazily k Borohrádku k požáru skládky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.