Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Centrum současného umění v Trutnově získá tučnou dotaci od města. Radnice chce podpořit kulturu

Zastupitelstvo odsouhlasilo dvě mimořádné dotace do kultury. Celkem 1,6 milionu korun od radnice obdrží nové Centrum současného umění EPO1 a také Spolek Trutnov - město draka.

Centrum současného umění EPO1 získá od města dotaci ve výši 1,2 milionu korun. Finance bude muset použít na pořádání akce Sochy v ulicích v letech 2024 a 2026 a také na náklady spojené s výstavou Fresh Power přímo v novém centru. Peníze bude radnice uvolňovat postupně a to ve třech splátkách po 400 tisících každý rok.  

„Považuji za velmi důležité, že došlo k navázání spolupráce mezi Trutnovem a EPO1. Podpora ze strany města je vyjádřením skutečnosti, že si vážíme toho, že zde taková instituce vznikla, že jako město chceme být součástí dění kolem ní a přejeme si, aby Centrum současného umění bylo součástí dění ve městě,“ popisuje v tiskové zprávě Michal Rosa (ODS), starosta města Trutnova. 

Druhým žadatelem byl Spolek Trutnov – město draka, který v příštím roce chystá výpravu do Brna. Na tu od radnice dostane 350 tisíc korun. Jde o akci s názvem „Už ho nesou aneb 1000 let brněnského draka 2024“, která se uskuteční v červnu.  

„Jde o završení dosavadních trutnovských slavností „Už ho nesou“ a je inspirována trutnovskými pověstmi o předání draka Albrechtem z Trautenberku knížeti Oldřichovi na zemském sněmu v Brně,“ dodala ve zprávě mluvčí radnice Michaela Dědková

Ohodnoť článek

Foto IC Trutnov

Štítky Trutnov, současné umění, dotace, kultura, drak, radnice, Brno

Centrum současného umění v Trutnově získá tučnou dotaci od města. Radnice chce podpořit kulturu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.