Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Obleva vlekaře nezaskočila, otevírají další sjezdovky

V Královéhradeckém kraji přibývá otevřených sjezdovek, nabídka se rozšiřuje hlavně v Krkonoších. Lyžuje se i v Orlických horách a některých menších areálech v podhůří.

Na hřebenech Krkonoš je 50 až 80 centimetrů sněhu, více ho je na závětrných svazích, uvedla dnes na webu horská služba. V Krkonoších platí první, nejmírnější stupeň lavinového nebezpečí z pěti. Lavinami nejsou v Krkonoších ohroženy obydlená místa, sjezdovky ani přístupové cesty.ˇV největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn budou mít lyžaři od pátku k dispozici téměř 15 kilometrů upravených sjezdovek.

"Nyní jedou stěžejní lanovky, a to Hromovka, Svatý Petr a Medvědín. Od pátku by se měly přidat Mísečky. Na sjezdovkách je do jednoho metru sněhu," řekla mluvčí špindlerovského skiareálu Vendula Kalenská. V plné sezoně středisko nabízí téměř 30 kilometrů sjezdovek.

Krkonošský SkiResort Černá hora - Pec o víkendu nabídne lyžování na více než 27 kilometrech sjezdových tratí, na kterých je od 40 do 100 centimetrů sněhu. V provozu bude pět ze šesti areálů. "Kromě Černé hory, Pece pod Sněžkou a Malé Úpy se bude lyžovat ve Velké Úpě a Černém Dole. Běžkaři mohou vyrazit na tratě na hřebenech mezi Černou horou a Pecí. Upravený je i okruh na Černé hoře. Meteorologové počítají s návratem mrazivého počasí, a tak lze znovu očekávat velmi dobré lyžařské podmínky," řekla ČTK mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

SkiResort nabízí za plného provozu na jeden skipas lyžování zhruba na 50 km sjezdovek v šesti areálech, kromě těch zmíněných také v areálu Svoboda nad Úpou. V sobotu se vrátí do pravidelného provozu po plánované podzimní odstávce kabinová lanovka na Sněžku. Má dva úseky, z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu a z Růžové hory na Sněžku. Během odstávky byla v provozu jen o víkendech a svátcích. Může být v provozu do rychlosti větru 60 kilometrů za hodinu. Přeprava sjezdových lyží a snowboardů je z důvodu zákazu lyžování ze Sněžky na úseku Růžová hora - Sněžka vyloučena, uvedli vlekaři na webu.

V Orlických horách v Královéhradeckém kraji jsou v provozu obě velká střediska, a to v Říčkách a v Deštném. Skicentrum Říčky je v provozu ze dvou třetin. "Jede šestisedačka a dvě sjezdovky, a to 1200 metrů dlouhá červená a 1400 metrů dlouhá modrá sjezdovka. V tomto rozsahu pojedeme i o víkendu," řekl Petr Kánský ze Skicentra Říčky. Také v okolí střediska upravují běžkařské trasy.

Ve středisku Deštné v Orlických horách je otevřena modrá sjezdovka Marta a čtyřsedačková lanovka v areálu Marta II a také menší areál Šerlišský Mlýn. U Šerlichu v nadmořské výšce 1027 metrů na hřebeni Orlických hor bylo dnes ráno podle horské služby okolo 20 cm mokrého sněhu a jeden stupeň nad nulou. Do denního provozu se od soboty dostane například menší skiareál v Olešnici v Orlických horách. V provozu je také areál v Mladých Bukách na Trutnovsku nebo Ski Máchovka v Nové Pace na Jičínsku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Špindlerův Mlýn

Štítky ČR, počasí, rekreace, lyžování, hory, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obleva vlekaře nezaskočila, otevírají další sjezdovky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.