Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nejvíc přestupků v dopravě je v Náchodě na ulici Českoskalická

Radary v Náchodě už pět měsíců hlídají řidiče, nejvíc pokut padá na silnici I/33 na příjezdu od Jaroměře. Celkem radary zaregistrovaly skoro devatenáct tisíc přestupků.

Na řidiče v Náchodě dohlíží posledních měsíců nové radary. Město je pořídili za pět milionů korun. Cílem bylo zklidnit dopravu, hlavně v ulici Českoskalické. Přineslo to částečný efekt, protože právě na této silnici řidiči stále šlapou na plyn víc, než by měli. Radary právě tady evidují nejvíc přestupků.

Zařízení k měření rychlosti vozidel jsou na celkem třech místech. Na všech musí řidiči dodržovat rychlost stanovenou obecnou právní úpravou na 50 km/hod. „Místa pro měření byla vybrána velmi pečlivě ve spolupráci s Policií ČR. Hlavním cílem je zajištění bezpečnosti, proto jeden z radarů je umístěn právě v ul. Kostelecké v bezprostřední blízkosti základní školy. Úsekové měření v Malém Poříčí bylo zvoleno z důvodu, že se jedná o místo dle statistik s největším počtem vážných dopravních nehod. Měření v ul. Českoskalické na sil. I/33 ve směru do Náchoda bylo vybráno s cílem zklidnit provoz v tomto místě a to hlavně v nočních hodinách, kdy zde velmi často překračují povolenou rychlost zejména zahraniční řidiči," uvedl starosta Náchoda Jan Birke.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Náchod

Štítky radar, měření, Náchod, doprava, Jaroměř, ČR

Nejvíc přestupků v dopravě je v Náchodě na ulici Českoskalická  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.