Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

ANKETA: Hradec pustí na Nový rok videomapping na radnici hned dvakrát

Hradec Králové se letos rozhodl rozloučit se s rokem 2023 bez ohňostroje. Vedení odsouhlasilo náhradní variantu, a tou je videomapping s laserovou show. Přípravy jsou v plném proudu.

První den spolu, to je akce, která se tradičně koná na Nový rok v Hradci Králové. Ten příští ročník bude mít netradiční pojetí. Lidé tady byli zvyklí na tradiční ohňostroj, ten letos nebude. 

V odpoledních hodinách se Hradečané sejdou na Velkém náměstí, aby si společně užili koncert, vychutnali čaj nebo punč a čočkovou polévku, kterou zde podává vedení
města. Ohňostroj letos nahradí moderní videomapping, který návštěvníci uvidí na budově staré radnice. 

„Rozhodli jsme se pro všechny návštěvníky přichystat šetrnější a zároveň modernější formu oslav nového roku. Primárně se bude promítat na budovu staré radnice, ale s ohledem na to, že se jedná o videomapping doplněný laserovou show, vyplní světelné představení na několik okamžiků i celé náměstí,“ popisuje hradecká primátorka Pavlína Springerová.

Světelná projekce bude rozdělena do čtyř částí, kdy každá z nich připomene jiné symboly Hradce Králové. Trvat bude více než osm minut. „Protože byl velký zájem veřejnosti o tuto událost, rozhodli jsme se, že videomapping uděláme v tento den ve dvou časech. První se uskuteční kolem 18. hodiny, následovat bude pár desítek minut freestyle promítání, poté proběhne druhý termín videomappingu, přibližně okolo 19. hodiny,“ uvádí náměstkyně primátorky pro oblast kultury a cestovního ruchu Ilona Dvořáková.

První den spolu pořádá Hradecká kulturní a vzdělávací společnost, město celkem vyjde na přibližně dva miliony korun. Vzhledem k předpokládanému velkému počtu návštěvníků tradičního Prvního dne spolu chystá Dopravní podnik města Hradce Králové posílení vybraných spojů MHD.

ANKETA: Těšíte se na novoroční program na Velkém náměstí v Hradci?

Celkem hlasovalo349 čtenářů

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky laser, videomapping, Hradec Králové, oslava, ČR

ANKETA: Hradec pustí na Nový rok videomapping na radnici hned dvakrát  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.