Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dvůr Králové chce přebudovat starou hájenku na ekocentrum. V anketě souhlasila i veřejnost

Radnice ve Dvoře Králové nad Labem si hraje s myšlenkou přebudování staré hájenky U Landů nad městským hřbitovem na ekocentrum. S projektem souhlasí i veřejnost, která se k němu vyjadřovala pomocí ankety během října a listopadu.

„Dotazník vyplnilo celkem 389 respondentů. Z výsledků vyplývá, že záměr vybudovat ve Dvoře Králové nad Labem ekocentrum hodnotí 62 procent z nich známkou 1, pouze 17 procent známkou 5,“ uvedla na webu radnice mluvčí města Miroslava Kameníková

Z dat ankety vyplívá, že lidé by v lokalitě přivítali možnost trávení volného času v areálu a na zahradách, tematické přednášky zaměřené na pěstování, ochranu přírody nebo například workshopy se zaměřením na pěstování bylinek, vaření nebo přírodní zahrady.  

„Z nabízených možností trávení volného času si respondenti vybírali často interaktivní naučnou stezku, veřejné griloviště či ohniště, piknik nebo dětské hřiště,“ dodává Kameníková. Zhruba polovina uvedla, že by aktivit u centra využívala pravidelně.  

Výsledky ankety radnici nyní poslouží jako podklady pro přípravu projektu. Podle radnice by mělo být ekocentrum místem pro odpočinek a mělo by nabídnout možnost aktivit spojených s přírodou. „Hájenka by měla nabízet nejen školní a mimoškolní aktivity, ale i další možnosti kvalitního trávení volného času – pro rodiny s dětmi, seniory, a v plánu je také rozšíření aktivit zájmových kroužků při DDM Jednička a dalších spolků,“ dodává Kameníková.  

Ohodnoť článek

Foto Ladislav Válek

Štítky anketa, Dvůr Králové nad Labem, radnice, trávení, volný čas, hájenka, U Landů, ekocentrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové chce přebudovat starou hájenku na ekocentrum. V anketě souhlasila i veřejnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.