Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Broumovská farnost chce získat peníze na záchranu kostelů pomocí QR kódů

Broumovská farnost chce sehnat finance na záchranu místních kostelů od jejich návštěvníků. Připravila pro ně QR kódy pro speciální platby. Broumovská farnost nyní doufá, že se návštěvníci do sbírky prostřednictvím QR kódů zapojí.

„S cílem zachovat a restaurovat místní kulturní dědictví se farnost rozhodla přijmout moderní technologický přístup. Od prosince mohou návštěvníci formou QR kódu jednoduše a rychle poslat dar ve výši 200 korun,“ vysvětluje princip tiskový mluvčí Adam Baštinec.  

Kompletně celou částku chce farnost využít k záchraně historických broumovských kostelů, které jsou důležitou součástí kulturního dědictví regionu. Podle farářství jsou on-line platby efektivnější než klasické vybírání peněz.  
 
„Jsem nesmírně rád, že se nám podařilo QR platby zavést už před vánočními svátky. V době Adventu jsou lidé štědřejší a každá koruna pomáhá. Vnímám to jako velký posun, protože čím dál méně lidí u sebe nosí hotovost, a proto kolikrát nepřispějí, přestože by chtěli,“ říká v tiskové zprávě europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), podporovatel záchrany broumovských kostelů. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AFL Photos / Getty Images

Štítky kostel, peníze, platba, kulturní dědictví, Broumovsko, kostel, farnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Broumovská farnost chce získat peníze na záchranu kostelů pomocí QR kódů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.