Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V týdnu se na východě Čech oteplí. Rtuť teploměru se může dostat až na osm stupňů

Na východě Čech nás čeká relativně výrazné oteplení, které nepotěší především vlekaře a provozovatele skiareálů. V týdnu se mohou maximální teploty dostat až osm stupňů nad bod mrazu. Nad nulou mohou být i teploty během noci. K tomu se přidají i dešťové přeháňky.

Ještě dnes bude v Královéhradeckém kraji převážně zataženo, ojediněle se přidají mrznoucí mlhy. Z počátku jen místy, odpoledne na většině území dešťové přeháňky. V polohách nad 700 metrů půjde převážně o sníh. “Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od nuly k plus třem stupňům Celsia,” uvádí na webu meteorolog Tomáš Popelka

V úterý bude oblačno nebo zataženo. Na většině území se přidají dešťové přeháňky. Je v polohách nad tisíc metrů nad mořem může jít o sníh. Nejvyšší denní teploty už se budou pohybovat od čtyř k osmi stupňům Celsia.  

Stejně teplý den nás na východě čeká i ve středu, kdy bude oblačno nebo zataženo a na většině území se přidají dešťové přeháňky. Nad nulou by mělo být i v noci. Podle aktuální předpovědi naměříme od nuly k plus čtyřem stupňům Celsia.  

V druhé polovině týdne nás čeká teplotní propad, kdy se průměrné teploty mohou dostat na plus dva stupně Celsia. To však nemění nic na tom, že během víkendu se opět začne oteplovat a rtuť teploměru se opět dostane na průměrných šest stupňů nad bodem mrazu.  

Ohodnoť článek

Foto emminum | Pixabay

Štítky Česko, teploměr, stupeň Celsia, Královéhradecký kraj, předpověď, ČHMU, meteorolog

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V týdnu se na východě Čech oteplí. Rtuť teploměru se může dostat až na osm stupňů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.