Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

O víkendu v Krkonoších a Orlických horách lyžovalo několik tisíc lidí

Horská střediska na východě Čech postupně rozšiřují nabídku pro lyžaře. V Krkonoších a v Orlických horách v hradeckém kraji začala o víkendu sezona naplno. Přijely tam tisíce lyžařů. V Dolní Moravě na Orlickoústecku otevřelo skicentrum sjezdovku, která je podle provozovatelů nejdelší v Česku. Uvedli to zástupci skicenter.

Ve špindlerovském Svatém Petru se konal v sobotu tradiční SkiOpening. Letos nabídl rozšířený kulturní program. "Měli jsme ve velkém party stanu zimní minifestival několika předních českých interpretů. Letošní zájem o opening byl opravdu enormní, sedlo si několik věcí dohromady, byly skvělé přírodní podmínky, představili jsme veřejnost rozšířené sjezdovky," řekl René Hroneš ze střediska.

O víkendu měli lyžaři k dispozici přes 15 kilometrů sjezdovek, sezonu po oba dva dny přijelo zahájit několik tisícovek lyžařů. V provozu byly čtyři lanovky, uvedl Hroneš. "Na Medvědíně je otevřeno zhruba 90 procent areálu, ve svatém Petru pokračujeme se zasněžováním sjezdovek a v nejbližších dnech chystáme otevření nové sjezdovky nazvanou Přehradní," dodal.

Ve SkiResortu Černá hora - Pec je otevřeno od pátku více než 16 kilometrů sjezdovek. Na svazích je 50 až 100 centimetrů sněhu. "Přestože o víkendu bylo na horách především zataženo, přilákala možnost zalyžovat si téměř 5000 lidí. Kromě sjezdařů jsme o víkendu přivítali i řadu běžkařů, kteří využili upravené tratě na vrcholu Černé hory a mezi Černou horou a Pecí pod Sněžkou," uvedla Zina Plochová z areálu.

V Pardubickém kraji jsou otevřená dvě střediska. Skicentrum Sněžník na Dolní Moravě otevřelo v pátek novou sjezdovku, která měří 3,7 kilometru, podle provozovatelů je nejdelší v Česku. K dispozici je tam přes šest kilometrů tratí.

Na víkend otevřel Skiresort Buková hora na Orlickoústecku sjezdovku Mlýnická na straně Červené Vody. Na svahu leží 70 až 100 centimetrů sněhu. Od soboty 16. prosince začne nepřetržitý provoz i na straně Čenkovic. Na Bukové hoře se lyžuje za mimosezonní ceny, řekl Vítězslav Stránský ze skicentra

"Připravenost svahu je v porovnání s jinými roky nejlepší. Jsou ideální sněhové podmínky. Areál byl o víkendu slušně zaplněný stovkami lidí, v sobotu přijelo víc lidí," uvedl Stránský.

Ohodnoť článek

Štítky sjezdovka, Krkonoše, Orlické hory, Česko, svatý Petr, Černá hora, svah, lyžař, okres Ústí nad Orlicí, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu v Krkonoších a Orlických horách lyžovalo několik tisíc lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.