Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

O víkendu se začne oteplovat. Sněhové přeháňky se postupně změní v déšť

O víkendu se v Královéhradeckém kraji bude postupně oteplovat. Sněhové přeháňky se postupně budou měnit v déšť. Teploty budou stoupat i v následujícím týdnu, kdy se nad nulu dostanou i nejnižší noční teploty.

Ještě dnes bude v Královéhradeckém kraji převážně zataženo nízkou oblačností. Ojediněle se přidá sněžení. Na horách a ve vyšších polohách může mýt místy jasno. „Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od mínus dvou k plus jednomu stupni Celsia,“ uvádí na webu meteorologů Imrich Drapák.  

Sobota bude oblačná až zatažená, místy se přidají mrznoucí mlhy. Během dne se přidá slabé sněžení. Nejvyšší denní teploty se dostanou mezi mínus dva až plus dva stupně Celsia. 

Zataženo až oblačno bude také v neděli. Od západu se na většině území vyskytne sněžení, které bude postupně přecházet do deště se sněhem. Nejvyšší denní teploty už se dostanou nad bod mrazu. V maximech budeme na východě Čech měřit od nuly k plus čtyřem stupňům Celsia. „Při mrznoucím dešti se bude tvořit ledovka, vzhledem k oblevě hrozí pády ledu nebo rampouchů ze střech,“ uvádí na webu meteorologů Tomáš Popelka.  

V následujícím týdnu nás čeká oteplení. V úterý může být až plus osm stupňů Celsia. Nad bod mrazu se dostanou i noční teploty. K tomu se budou přidávat dešťové přeháňky.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ybernardi | Pixabay

Štítky počasí, Královéhradecký, kraj, předpověď, ČHMU, meteorologové, víkend, déšť, oteplení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se začne oteplovat. Sněhové přeháňky se postupně změní v déšť  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.