Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Trutnov bude mít sdílená kola. Radnice se rozhodla na základě veřejné ankety

Radnice v Trutnově se v příštím roce zapojí do projektu sdílených kol. Rozhodla o tom sama veřejnost, která během listopadu hlasovala ve veřejné anketě. Jejím hlavním úkolem bylo zjistit, zda by o podobnou službu byl zájem.

Město v anketě zjišťovalo, zda mají lidé zájem o elektrokola nebo preferují klasická jízdní kola. Lidé vyplňovali i informace o tom, za jakým účelem by kola používali a kam jejich stanoviště umístit.  

„Sdílená kola by lidem měla pomoci při složité dopravní situaci, protože aut stále přibývá a s otevřením polské S3 bude doprava v Trutnově ještě komplikovanější. Kola nabízejí alternativní způsob, jak se po městě pohybovat, jsou ekologičtější, zdravější a v některých chvílích i rychlejší,“ zdůvodňuje v tiskové zprávě pořízení služby Tomáš Hendrych, místostarosta města Trutnova. 

Do ankety se zapojilo celkem 493 respondentů, z toho 310 se vyjádřilo pro sdílená kola. Méně rozhodné už to bylo v rozhodování mezi klasickými jízdními koly a elektrokoly. „Nejčastějším důvodem, který by je k používání sdílených kol vedl, byla náhrada cyklodopravy za MHD. Tuto možnost zaškrtlo 241 respondentů,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí radnice Michaela Dědková.  

Radnici nyní čeká výběrové řízení na dodavatele služby. Po uzavření smlouvy dojde k vybudování stanovišť a nasazení kol do města. To by mělo být na začátku jarní sezony.  

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MUDK

Štítky Trutnov, anketa, jízdní kolo, sdílená

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov bude mít sdílená kola. Radnice se rozhodla na základě veřejné ankety  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.