Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na Velkém náměstí už se připravují vánoční trhy. Začnou v pátek

Na Velkém náměstí v historickém centru Hradce Králové se začínají připravovat letošní vánoční trhy. Ty se budou konat od pátku 8. prosince do pátku 22. prosince. I letos zde bude několik desítek stánků, dětské atrakce, podium s doprovodným programem a nově také kluziště.

Na první pohled budou vánoční trhy vypadat stejně jako ty loňské. Hlavní podium s betlémem a vánočním stromem jsou umístěné pod Bílou věží na straně staré radnice, kde bude možné pořídit i kapra na štědrovečerní stůl. V prostoru mezi podiem morovým sloupem se budou nacházet stánky, za nimi pak několik dětských atrakcí a také zmiňované kluziště.  

Kluziště bude měřit 24 metrů na délku a deset metrů na šířku. S jeho přípravou už se začalo. Podle dřívějšího vyjádření města by mělo být v provozu každý den po dobu trvání trhů. A to vždy od 10:00 do 20:00. V jednu chvíli se na něj vejde 35 lidí.  

„Na hlavním pódiu na Velkém náměstí vystoupí Kateřina Brožová, Factorial! Orchestra, Michal Horák, David Deyl a mnoho dalších. K vidění bude také ohnivá show,“ dodává v tiskové zprávě náměstkyně primátorky Ilona Dvořáková (Nezávislá). 

V Hradci Králové začalo adventní období v neděli 3. prosince rozsvícením vánočního stromu na Velkém náměstí. Veškeré informace ke konání vánočních trhů, například přehled stánků, jízdní řád vánoční linky i doprovodný kulturní program, naleznete na speciálních webových stránkách Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti, která adventní program organizuje. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky vánoce, trhy, Hradec Králové, Velké náměstí, centrum, stánky, kluziště, vánoční, strom, advent, program

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Velkém náměstí už se připravují vánoční trhy. Začnou v pátek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.