Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Mikulášský trolejbus dneska vyrazí v Hradci Králové do terénu

Hradecké ulice bude dneska křižovat Mikulášský trolejbus. Vyrážet bude odpoledne ze Slezského předměstí. Město nabízí kromě toho také svezení vánočním elektrobusem.

Dopravní podnik města Hradce Králové vypraví dneska odpoledne do hradeckých ulic Mikulášský trolejbus. Vyrážet bude ze zastávky Alessandrie, pojede přes Nový Hradec Králové, Terminál HD a Malšovice. Mezi cestujícími budou i Mikuláš, anděl a čert, kteří budou rozdávat drobné dárky a odměny. Během adventu je také možné se svést vánočně laděným elektrobusem, který jezdí na běžných linkách MHD. 

„Jedná se už o jednatřicátou jízdu Mikulášským trolejbusem po Hradci Králové. Speciálně vyzdobený vůz bude vyjíždět zítra v 15:35 ze zastávky Alessandria směr Nový Hradec Králové. Jízda bude pokračovat na terminál hromadné dopravy a přes zastávku Malšovice – U Čechů se vrátí zpět k Alessandrii. Nejmenší cestující budou za básničku nebo písničku odměněny od Mikuláše, čerta a anděla,“ uvádí náměstek primátorky pro dopravu Miroslav Hloušek. Celý jízdní řád Mikulášského trolejbusu naleznou cestující na webových stránkách dopravního podniku www.dpmhk.cz.

Vedle Mikulášského trolejbusu už od soboty 2. prosince křižuje ulice krajského města také vánoční elektrobus. Už pátým rokem se cestující mohou svézt vánočně vyzdobeným elektrobusem na běžných linkách MHD. „Elektrobus ve vánoční podobě je i naším poděkováním všem cestujícím, kteří využívají hradeckou MHD. Věříme, že během adventního času a blížících se svátků tento speciálně nazdobený vůz zaujme, přinese pozitivní ohlasy a v ulicích města přispěje k naladění na tu správnou sváteční atmosféru,“ říká ředitel Dopravního podniku města Hradce Králové Zdeněk Abraham. Vánoční elektrobus bude jezdit až do soboty 6. ledna 2024. 

Ohodnoť článek

Foto Město Hradec Králové

Štítky Mikuláš, MHD, trolejbus, čert, anděl, Hradec Králové, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mikulášský trolejbus dneska vyrazí v Hradci Králové do terénu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.