Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Na východě Čech začíná lyžařská sezona. Jako první se rozjede Černá hora

O tomto víkendu se na východě Čech začne poprvé lyžovat. Jako první se vleky rozjedou ve SkiResortu Černá hora – Pec na Černé Hoře. Přidat se chtějí i ostatní střediska v Krkonoších a Orlických horách.

„V pátek 1. prosince zahájíme ve SkiResortu ČERNÁ HORA - PEC lyžařskou sezónu. Začíná se tradičně na Černé hoře, kde bude pro lyžaře připravená sjezdovka Anděl v plné délce, tedy 1400 metrů, platí speciální ceník prvního lyžování,“ uvedla pro Hradeckou Drbnu mluvčí SkiResortu Zina Plchová.  

Na Černé hoře i Peci pod Sněžkou už napadlo zhruba 45 centimetrů sněhu. Skire Resort předpokládá, že právě v Peci by se mohlo začít lyžovat 8. prosince.  

Podobně jsou na to i další krkonošská střediska. O víkendu se vleky rozjedou i ve Ski areálu Malá Úpa. „V sobotu otevíráme Pomezky v celé délce,“ uvádí vlekaři areálu na svém facebookovém profilu. Dále doplňují, že v provozu bude i půjčovna, kavárna, Skimu house nebo lyžařská škola včetně dětského parku s pojízdným pásem.  

V Orlických horách budou moci lyžaři poprvé do Ski centra. V provozu bude šestimístná lanová dráha a přes kilometr dlouhá červená sjezdovka na které je něco kolem 70 čísel sněhu. Kromě toho chce připravit i první běžecké tratě, nejspíše v Rozsahu Mezivrší – Homole.  

Dalším areálem, který ohlásil začátek sezony, je Skiareál Špindlerův Mlýn. Zahájení sezony má v plánu 9. prosince. Akce bude tradičně spojena s doprovodný programem a koncertem.  

Ohodnoť článek

Foto SkiResort

Štítky Černá hora, Česko, Orlické hory, Drbna.cz, lyžař, Pec pod Sněžkou, Homole, Špindlerův Mlýn, Malá Úpa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na východě Čech začíná lyžařská sezona. Jako první se rozjede Černá hora  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.