Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Stromky a kapři od lesníků budou v Hradci za loňské ceny

S adventem přichází čas prodeje kaprů a stromků. V Hradci Králové si budou moci zájemci opět dojít k hájovně Marokánka a hájovně U Zeleného sloupku.

Lesníci budou brzy na značkách a začnou prodávat stromky a kapry. Ceny se oproti loňskému roku nezměnily. Prodej bude zahájen 1. prosince v hájovně Marokánka, 4. prosince se začnou vánoční stromky prodávat v hájovně U Zeleného sloupku. Na obou místech budou k dispozici až do vyprodání zásob.

Letošní vánoční stromky nabízené lesníky z městských lesů, budou pocházet nejen z plantáží, ale i z lesa. Stejně jako v loňském roce, i letos půjdou do prodeje dva až dva a půl tisíce vánočních stromků. Zájemci si budou moci pořídit smrk, borovici případně jedli. Jedlí ale bude jen omezené množství. „Jedlí z plantáží bude maximálně 200 kusů, protože roste nejdéle, přibližně 8 let. Nejvíce bude smrku pichlavého a borovice černé. U obojího bude k mání 500 až 1000 kusů. Stromky budou řezány průběžně, podle odbytu. Zaručujeme, že stromky jsou tedy vždy čerstvé,“ sdělil ředitel společnosti Městské lesy Hradec Králové Milan Zerzán.

S prodejem voňavých stromků se začne u hájovny Marokánka u Krňovic s prvním prosincovým dnem. Otevřeno bude denně od 8 do 16.30. Hájovna U Zeleného sloupku na Novém Hradci Králové bude nabízet stromky od 4. prosince, a to vždy od pondělí do pátku v čase 8 až 16.30 a v sobotu od 8 do 12 hodin. V obou hájovnách bude prodej probíhat až do vyprodání zásob.

Smrk ztepilý vyjde na 250 korun a borovice lesní bude nabízena za 300 korun. Jednotná cena 400 korun je stanovena u borovice černé a smrku pichlavého. Jedli kavkazskou z plantáže si budou moci zájemci odnést za 600 korun, jedli z lesa za 500 korun. Kromě prodeje vánočních stromků chystají Městské lesy také prodej kaprů vylovených z lesních rybníků.

K dispozici budou od 21. do 23. prosince na pěti místech v Hradci Králové. Hájovna Zelený sloupek bude nabízet Hradeckého kapra od 8 do 16 hodin. K sádkám u Datlíku bude možné zajet v době od 9 do 17.30. Kapra lze zakoupit také u staré radnice na Velkém náměstí, u OC Atrium a obchodního centra Orlice park mezi 9. až 17. hodinou. Cena za kilogram bude přibližně 135 korun. Milovníci ryb si budou moci objednat Hradeckého kapra také na www.hradeckykapr.cz. „Zákazníci si budou moci od 1. do 19. prosince vybrat váhovou kategorii, počet kusů, datum doručení a způsob platby. Platit půjde kartou nebo hotově při převzetí,“ dodal ředitel Zerzán.

Ohodnoť článek

Foto Město Hradec Králové

Štítky prodej, Hradec Králové, lesníci, kapr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stromky a kapři od lesníků budou v Hradci za loňské ceny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.