Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Autobusovou dopravu v hradeckém kraji a MHD v Hradci Králové stávka neomezí

Linkovou autobusovou dopravu v Královéhradeckém kraji pondělní stávka odborů neomezí. V plném provozu bude v pondělí i městská hromadná doprava ve stotisícovém Hradci Králové.

Řidiči autobusů odborovému protestu proti kokům vlády hodlají dát symbolickou podporu oblečením si výstražných vest. Veřejná linková doprava, kterou v Královéhradeckém kraji zajišťuje pět autobusových dopravců, bude v pondělí bez omezení. "Vyjedou všechny spoje včetně školních," řekl mluvčí hejtmanství Dan Lechmann. Obvyklý provoz potvrdil ředitel osobní dopravy společnosti CDS Náchod. "Doprava bude v normálním režimu. Z řidičů nikdo stávku nenahlásil," řekl Robert Patzelt. CDS pro kraj zajišťuje dopravu na Náchodsku.

V obvyklém provozu bude i MHD v Hradci Králové. "Ve standardním provozu budou i všechny školní a výpomocné spoje," řekl mluvčí Dopravní podniku města Hradce Králové František Meduna. Moc školáků v nich však zřejmě nebude, protože téměř všechny městské základní školy v Hradci Králové se do stávky zapojí.

Řidiči hradeckého dopravního podniku protest a požadavky odborů podpoří symbolicky. "S protestem souhlasíme, většina řidičů by měla svůj postoj vyjádřit jízdou v bezpečnostní výstražné vestě," řekl předseda jedné ze dvou odborových organizací v podniku Jan Slavík.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hanka Poskočilová

Štítky ČR, MHD, autobusy, stávka, Královéhradecký, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobusovou dopravu v hradeckém kraji a MHD v Hradci Králové stávka neomezí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.