Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Hradecký kraj si objednal další práce na nové silnici na Šerlich. Jde především o zpevnění krajnic

Královéhradecký kraj si objednal další práce na nově opravené silnici z Deštného na Šerlich. Po jejím uvedení do provozu si někteří řidiči stěžovali na to, že není dostatečně široká. S vyhýbáním měli problém především řidiči větších automobilů a autobusy.

„Na základě prohlídky byly doobjednány doplňující stavební úpravy, a to zpevnění ploch pro vyhýbání vozidel a úprava svodidel na místech, která by mohla komplikovat vyhýbání např. protijedoucích sypačů a autobusů,“ uvedlo tiskové oddělení na webu Královéhradeckého kraje.  

Podle těchto informací mají být dokončovací práce hotové nejpozději do dvou týdnů. Následně dojde k převzetí stavby. V současné době je silnice průjezdná jen ve zkušebním provozu. Do ostrého používání přejde až po oficiálním dokončení těchto prací.  

„Když jsme získávali stavební povolení, museli jsme vyhovět současným normám a získat například stanoviska policie. A dali jsme si záležet na tom, aby parametricky byla ta silnice širší. A to se na některých místech povedlo,“ řekl během kontroly silnice novinářům hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS).  

Původní silnice byla v katastrofálním stavu a rekonstrukce byla nevyhnutelná. Trvala pět měsíců. „Současně společně se silničáři pracujeme na plánu a způsobu zimní údržby na této silnici a proběhne také jednání s autobusovými dopravci,“ dodává tiskové oddělení kraje.  

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Žijeme Rychnovem - městem i okresem

Štítky silnice, Královéhradecký kraj, Šerlich, rekonstrukce, cesta, objednávka, rozšíření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj si objednal další práce na nové silnici na Šerlich. Jde především o zpevnění krajnic  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.