Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Hned několik úniků plynu museli řešit hasiči Královéhradeckého kraje

Hned čtyři případy související s únikem plynu museli během jednoho odpoledne řešit hasiči v Královéhradeckém kraji. Vyjížděli do Náchoda, Nového Města nad Metují a ve dvou případech i do Hradce Králové.

Před včerejší třetí hodinou odpolední vyjížděli hasiči do Tyršovy ulice v Náchodě, kde došlo k narušení plynového potrubí při výkopových pracích. Hasiči provedli zamezení úniku plynu z potrubí a místo předali pohotovostní službě GasNet CZ.

Ani ne o hodinu později vyjížděli hasiči k úniku plynu znovu. Tentokrát do Nového Města nad Metují, kde majitelka při manipulaci se sporákem nechala pootevřený jeden z kohoutků. Hasiči plyn uzavřeli a byt i chodbu domu odvětrali.

K totožnému zásahu vyjížděli hasiči večer také v Hradci Králové. I zde zůstal jeden z kohoutků spotřebiče pootevřený a plyn unikal do prostoru bytu a domovní chodby.

Ve večerních hodinách byl důvodem výjezdu hasičů v Hradci Králové opět ohlášený úniku plynu. Zápach byl cítit v několika podlažích bytového domu. Hasiči provedli měření koncentrace plynu na několika místech, ale zdroj úniku se zjistit nepodařilo. Místo si převzali i zde k dalšímu zkoumání pracovníci pohotovostní služby GasNet CZ.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS ĆR

Štítky plyn, únik, HZS, ČR, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hned několik úniků plynu museli řešit hasiči Královéhradeckého kraje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.