Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dvůr Králové pokračuje v budování nové čtvrti. Hotovo má být příští rok v létě

Město Dvůr Králové nad Labem pokračuje v budování zcela nové ulice, kde se nachází pozemky pro výstavbu rodinných a bytových domů. V této chvíli dělníci dokončují první etapu, která propojuje Seifertovu a Nepraktovu ulici, vybudování chodníků a parkovacích míst.

„V současné době probíhá dokončování a asfaltování povrchových vrstev komunikací. Souběžně s tím už také dochází k zahájení prací na stavbách některých rodinných domů,“ uvádí místostarosta města Jan Helbich (ANO). Majitelé budoucích domů koupili pozemky přímo od města.  

Na první etapu by měla navázat následující část, která spočívá ve vybudování zhruba stometrového úseku Seifertovy ulice ve směru od křižovatky s Nezvalovou ulicí po odbočku do nově vybudované propojky. 

Kompletně hotovo by mohlo být na konci srpna roku 2024. A to včetně nového pouličního osvětlení a také sadovou úpravou. Za práce radnice zaplatí zhruba 13,7 milionu korun. „Po dokončení této akce budeme mít toto území kompletně připraveno pro výstavbu. Město v této lokalitě již prodalo čtyři nabízené pozemky a prodej dalších pozemků probíhá,“ říká v tiskové zprávě starosta Jan Jarolím (ANO). 

Ohodnoť článek

Štítky Dvůr Králové nad Labem, léto, pozemek, čtvrť, infrastruktura, ulice, dům, bytová, výstavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové pokračuje v budování nové čtvrti. Hotovo má být příští rok v létě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.