Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Čeští fotbalisté do 21 let na závěr roku doma v přípravě porazili Slovensko

Čeští fotbaloví reprezentanti do 21 let v přípravném utkání porazili Slovensko 2:1 a zakončili rok vítězně. Góly domácího týmu v Hradci Králové vstřelili Denis Alijagič a Christophe Kabongo. Svěřenci trenéra Jana Suchopárka navázali na zářijovou výhru 2:0 nad hostitelem mistrovství Evropy 2025 rovněž v domácí přípravě.

"Zápas byl celkově dobrý. Měl slušnou úroveň a obě mužstva ukázala, že mají dobrou kvalitu v útočné fázi. Závěrečný tlak soupeře se mi vůbec nelíbil, přesto jsme rádi, že se nám podařilo během tohoto srazu vyhrát obě utkání," řekl webu Fotbalové asociace ČR kouč Suchopárek, jehož výběr v pátečním modelovém duelu zdolal prvoligový Hradec Králové 4:1.

Čeští mladíci otevřeli skóre ve 13. minutě. Po Višinského rohovém kopu propadl míč na zadní tyč k Alijagičovi a útočník Zbrojovky Brno si hlavou připsal premiérovou branku za jednadvacítku. "Denis Alijagič šel na hřiště s tím, aby dal gól. A je určitě dobře, že úkol splnil. Myslím ale, že i další hráči potvrdili své kvality a šance také dostanou," uvedl Suchopárek.

Slováci další závar po rohu přečkali a ve 22. minutě vyrovnali. Gajdoš dostal hodně prostoru a povedenou střelou zpoza šestnáctky překonal brankáře Vágnera. Ve zbytku poločasu už 4568 diváků větší šance nevidělo.

Druhá půle začala podobně, ale po necelé hodině hry Vydra obloučkem vyslal do úniku střídajícího Kabonga, který sám před brankou nezaváhal. Ofenzivní záložník Podbrezové skóroval i v minulém zápase se Slovenskem.

Náskok českého mužstva mohl chvíli nato pojistit kapitán Sejk, jenže o kousek přestřelil. Slováci si v závěru vytvořili tlak a sahali po vyrovnání, domácí však podržel Vágner.

"Máme problém s tím, že naši hráči v ofenzivě po útočné akci vypínají a do defenzivy přestávají hrát. Když nás pak soupeř dostane do bloku, tak s tím máme problémy. Jsme pasivní a zvládáme pouze nějak držet prostory, ale moc nenabíráme hráče," řekl Suchopárek.

"Na druhou stranu jsme ukázali slušnou kvalitu do ofenzivy a zejména v prvním poločase jsme měli snad dvanáct situací, ze kterých jsme mohli skórovat nebo zakončit. Ve druhém poločase tam bylo pár náznaků, ale nebylo to tak kvalitní jako v tom prvním," doplnil trenér.

Jeho svěřenci mají za sebou nevydařený vstup do kvalifikace o postup na evropský šampionát. V úvodních třech duelech nedokázali zvítězit a se dvěma body jsou na předposledním místě. Ve skupině I se opět představí až v březnu v domácím souboji s Islandem, na jehož hřišti prohráli 1:2.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto planet_fox | Pixabay

Štítky Sport, fotbal, jednadvacítka, příprava, ČR, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeští fotbalisté do 21 let na závěr roku doma v přípravě porazili Slovensko  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.