Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na některých silnicích v Krkonoších a Orlických horách je nový sníh

Na nesolených vedlejších silnicích ve vyšších oblastech Krkonoš a Orlických hor ležel ráno nový sníh. Řidiči musí jet opatrně například v okolí Šerlichu v Orlických horách, uvedli dnes silničáři. Nový sníh do dvou centimetrů se vyskytoval nad 700 metrů nad mořem. Ostatní horské silnice byly po chemickém ošetření mokré. V nižších polohách Královéhradeckého kraje byly silnice sjízdné bez omezení.

V kraji bylo ráno oblačno až zataženo, na horách místy sněžilo. Teploty se pohybovaly těsně nad nulou, na horách okolo nuly, na hřebenech Krkonoš minus pět stupňů Celsia, uvedli meteorologové.

V nejvyšších partiích Krkonoš v noci na dnešek napadly asi tři centimetry sněhu. Na hřebenové Luční boudě ve výšce 1415 metrů nad mořem ho dnes ráno leželo asi 20 centimetrů.

Dnes má být v regionu proměnlivá oblačnost, ojediněle sněhové přeháňky, v polohách pod 400 metrů i smíšené nebo dešťové. Na horách má být oblačno až zataženo a sněhové přeháňky místy, k večeru mají srážky ustávat. Nejvyšší denní teploty budou nad nulou, od tří do šesti stupňů Celsia, na horách od minus dvou do plus dvou stupňů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pasja1000 | Pixabay

Štítky ČR, počasí, silnice, sníh, sjízdnost, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na některých silnicích v Krkonoších a Orlických horách je nový sníh  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.