Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na čas nebude možné uspořádat svatební obřad v jičínské síni. Projde rekonstrukcí

Od jara 2024 nebude možné uspořádat svatební obřad v obřadní síni v Jičíně. Radnice se chce pustit do rekonstrukce, která si vyžádá její uzavření. Případní svatebčané si budou moci své „ano“ říct ve velké zasedací místnosti Městského úřadu Jičín.

„Interiérové vybavení obřadní síně, v níž probíhají svatební obřady, a tudíž ji navštěvují lidé z dalekých měst, je 50 let staré. Obřadní síň již nesplňuje požadavky na prestižní společenské události,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí radnice v Jičíně Jan Jireš. Podle jeho slov však nejde pouze o staré vybavení. Nedostatečné je i zázemí pro hosty, svatebčany i novomanžele. Velkou komplikací se také jeví stále větší vlhkost a přístup pro lidi na vozíčku.   

Rekonstrukce je podle města nutná i kvůli tomu, že o tyto prostory přestává být zájem. V prostorách se nekonají pouze svatby, ale také vyhlašování slavnostních aktů, předávání osvědčení, vítání občánků nebo výstavy.   

Svatebčané si své ano budou moci říct ve velké zasedací místnosti Městského úřadu Jičín na Žižkově náměstí. A to v pátek a v sobotu od 9 do 16 hodin s výjimkou státních svátků a ostatních státem uznaných svátků. Ze zákona vyplývá, že místo musí být dostatečně reprezentativní a musí být zařízeno tak, aby byl zajištěn veřejný a slavnostní způsob provádění svatebního obřadu. Pokud svatebčané použijí takto určenou místnost, nehradí se žádný správní poplatek. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Jičín

Štítky svatba, rekonstrukce, obřadní síň, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na čas nebude možné uspořádat svatební obřad v jičínské síni. Projde rekonstrukcí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.